Yumurta Fiyatları 130 TL'ye Fırladı! Ekmek Fiyatlarıyla Rekabet Başladı!

Yumurta Fiyatları 130 TL'ye Fırladı! Ekmek Fiyatlarıyla Rekabet Başladı!

Yumurta fiyatları, enflasyon ve artan yaşam maliyeti nedeniyle hızla yükseliyor. Son bir yıl içerisinde fiyatları iki katına çıkan yumurtanın tanesi şu an 4 TL'ye satılıyor. 30'lu bir karton yumurta toptancı fiyatı 80 TL'ye kadar çıkarken, marketlerde ise bu fiyatlar daha da yükseliyor. Geçtiğimiz yıl 30'lu yumurta kartonu 60 TL iken, şu an bazı marketlerde tüketicilere 120 TL fiyat etiketiyle sunuluyor.

Yumurta üreticisi Kerim Göker, maliyetlerdeki artışı şu şekilde açıklıyor: "Her gün farklı bir durumla karşı karşıyayız. Bugün 80 TL diyorum, yarın 95 TL olabilir. Mazot gibi bazı gider kalemlerindeki artış, ham madde maliyetlerini yükseltiyor. Ham madde maliyetlerinin artışı, peynir, süt ve yumurta gibi ürünleri doğrudan etkiliyor. Ayrıca, paketleme maliyetlerimiz de ciddi manada yükseldi. Karton fiyatları 1 liradan 2-2.5 lira seviyelerine çıktı. Plastik maliyetleri de büyük ölçüde arttı. Eskiden 1 lira olan paket maliyeti şimdi 6 liraya kadar çıktı."

Tavuk Yumurtası Üretiminde Artış

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, tavuk yumurtası üretimi Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7'lik bir artış gösterdi. Temmuz ayında toplamda 1 milyar 682 milyon adet yumurta üretildi.

Ekonomi Haberleri