Yüksek su faturalarının perde arkası ortaya çıktı! Meğer bu yüzden iki katı geliyormuş

Su faturanız yüksek mi geliyor? İşte sebebi buymuş! Detayları haberimizde.

Özellikle son dönemde İstanbul'da yaşayan vatandaşlar su faturalarının beklenenden yüksek geldiğini sıklıkla dile getiriyor. İSKİ, su faturasının neden bu kadar yüksek olduğunu duyurdu. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

İSKİ NEDEN YÜKSEK GELDİĞİNİ AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin yeni kararı, su fiyatlarındaki artışın nedenini meydana çıkarttı. İBB Genel Kurulu'nun aldığı karara göre, 14 Mayıs'ta İSKİ'de su ücretlerine kullanılan su miktarına göre önemli oranda zam yapılacak. Konut inşaatlarında kullanılan suyun metreküp başına fiyatı, özellikle 30 metreküpün üzerindeki hacimlerde önemli derecede arttı. Bu artışlar özellikle temmuz ve haziran aylarında alınan faturalarda dikkat çekiciydi. Fakat asıl şaşırtan, sayaç okumasındaki gecikme nedeniyle faturanın beklenenden çok daha yüksek gelmesiydi. İSKİ ve İGDAŞ'ın ortak projesiyle sayaç okumalarının 40 gün kadar süreceği belirtilmekte. Bu gecikmeler kullanıcının gerçek tüketiminin tam olarak hesaplanmaması ve faturanın normalden çok daha yüksek çıkması anlamına gelmektedir. 


İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş ise durumdan memnun değil. Özellikle evlerinde çok az su kullanan kişiler faturalarının önemli ölçüde yüksek olabileceğini söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararları vatandaşları, özellikle de ekonomik açıdan kırılgan grupları olumsuz etkileyerek insanların yaşam standartlarında düşüş yaşanmasına sebebiyet vermekte. Ayrıca İBB'nin fiyat artış kararı ve sayaç okumalarındaki gecikmeler nedeniyle İstanbul'da su fiyatları beklenenin üzerinde seyrediyor. Bu durum kentteki pek çok haneye ek mali yük getirirken, İstanbulluların su tüketim davranışlarını yeniden gözden geçirmelerine de neden oldu.

Ekonomi Haberleri