Yüksek kirayı duyan o ilçeye koştu! Kiralar en fazla 1500-2000 TL arasında!

Kira fiyatlarının alıp başını gitmesiyle beraber vatandaşlar o ilçeye akın etmeye başladı. İstanbul'da ev ve dükkan kiralarında ki artışlar beraber Kırıkkale'nin Delice ilçesine akın başladı.

Fahiş fiyatlarla ev ve dükkan fiyatları artışa geçerken maddi zorluk çeken vatandaşlar rotasını değiştirdi. Kırıkkale'nin Deice ilçesine göçler başlarken esnaf, belediye tarafından faaliyete başlatılan sanayi sitelerindeki doğal gazlı dükkanlara nakit destekte bulunacağını belirtti.

11 ili yakından etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem ve devamında İstanbul olmak üzere birçok ilde ev ve dükkan kiralarında akıl almaz artış göçlere neden oldu. Kocaeli'de yaşayan bazı küçük esnaflar üretim maliyetlerinin düşürülmesi için rotasını Kırıkkale Delice'ye çevirdi.

Büyük şehirlerden küçük yerlere göç başlarken sanayi sitelerinde ki sıfır doğal gazlı iş yerleri 1.500 - 2 bin TL arasında belediye tarafından kira desteği verileceği belirtildi. Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem yaptığı açıklamalarda dükkanların kira bedelinin günlük bir paket sigara fiyatı ile eş değer olduğuna vurgu yaparak destek verileceğine bilgi verildi.

BORÇSUZ SANAYİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni sanayi sitesi yapımında büyük katkılarda bulunduğunu belirten Özdem, sağ olsun sayın cumhurbaşkanımızın da bizlere katkıları oldu ifadelerini kullanarak 4 milyon TL kadar Ahiler Kalkına Ajansı'nda tarafından destek görüldü. Yaklaşık 10 milyon kadarı belediyelerde öz kaynaklardan borçlanma yapılmasa sanayi tamamlandı.


GEBZE'DE Kİ KİRALAR 10'DA 1 FİYATI

İstanbul dükkan kiralarının yüksek seviyelerine gelmesiyle beraber karavan üreticisi Onur Yüce, yeni sektör üzerinde planlamalar yapılarak kiraların yüksek olmasından ötürü maliyetler yüksek olarak çıktı. Kırıkkale Delice ilçesinde dükkanlar yer alırken maliyetler ise en aza indirildi. Gebze'de tutulan kiranın bedeli 10'da bir fiyatı olarak kiralandı.

KİRALARDA DÜZENLEME

Sanayide çalışan tek kadın Filiz Yıldırım, başkana teşekkürlerine ileterek kiraların bütçelere uygun olduğunu belirtti. Günümüz içi yapmakla beraber geçerken sabah dükkanı açıp eşine ise iş oldukça yardım ettiğini söyledi. Kamyon, tur, otobüs, taksi ve bütük lastiklerin tamiri yapılırken en azından eşine destek verdiğini ifade etti. 

Ekonomi Haberleri