Yüksek elektrik faturasından bıkanlara müjde! Kimliğiyle başvurana fatura yardımı başladı

Devlet tarafından elektrik fatura desteği geldi. Nasıl yararlanılabilir? Merak edilen detaylar haberimizde.

Devlet, kimliğiyle PTT şubelerine gidip başvuruda bulunanların elektrik faturasını ödemektedir. Nasıl başvuruda bulunulabilir? İşte detaylar haberimizde.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ DE GELDİ!

Vatandaşların elektrik faturaları ile ilgili yeni destek geldi. PTT şubelerine kimlikleriyle giden vatandaşlar başvuruda bulunmadan destek ödemesinden yararlanacaktır.

Düşük geliri olan ve ihtiyaç sahibi aileler için başvuru şartı olmaksızın elektrik fatura desteği sağlanacaktır. Ödeme desteklerinin yanında fatura destekleri de vatandaşları rahatlatmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT aracılığı ile fatura destek ödemesi sunmaktadır. Herhangi bir başvuru veya gerekli durum söz konusu değildir. Ödemeler bakanlık tarafından otomatik olarak sağlanmaktadır. PTT şubelerine kimlik ile birlikte gidilmesi halinde fatura ödemesi gerçekleşir.

2023 Ağustos ayı fatura ödemesi 15 Ağustos- 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmiştir. 15 Eylül 2023 itibariyle tekrardan destek sağlanacağı öngörülmektedir. Elektrik fatura ödemesi ödeme miktarı, aile büyüklüğü, enerji tüketimine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

-1 veya 2 kişilik olan aileler için 75 kilovatsaat tüketimde 130,09 TL ödeme yapılacaktır.

-3 kişi olan ailelerde 100 kilovatsaat tüketim sonucu 173,46 TL ödeme yapılmaktadır.

-4 kişilik hanede 125 kilovatsaatlikte 216,82 TL,

-5 ve üzerinde olan ailelerde 150 kilovatsaatte 260,19 TL ödeme imkanı sunulmaktadır.

Ekonomi Haberleri