Yıl bitmeden fırsata yetişin! Bu otomobillerin fiyatı 1 ayda çakıldı: Kapanın elinde kalıyor

İkinci el araç fiyatları düşüşe devam ediyor! Peki daha ne kadar ucuzlayacak? İşte ayrıntılar...

İkinci el otomobil piyasasında fiyatların eylül ayından bu yana süregelen düşüş eğilimi devam ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamalarına göre, eylül ayında yüzde 8 oranında gerileyen ikinci el araç fiyatları, kasım ayında da düşüşünü sürdürdü.

Ertemel, ikinci el piyasasında yaz aylarından itibaren fiyatlarda %10 ile %15 arasında değişen oranlarda indirimler yaşandığını belirtti. En fazla düşüşün C segmenti modellerde görüldüğünü ifade eden Ertemel, bu segmentteki öne çıkan modellerin Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross olduğunu kaydetti.


İMAS Başkanı, fiyat düşüşlerinin ikinci el piyasasını olumsuz etkileyen yüksek maliyetlerle alınmış araçların da olduğunu, ancak artık ikinci el ile gerçek piyasa arasındaki fiyat farkının kapandığını belirtti.

Ertemel, şu anki fiyatların otomobil almak isteyenler için oldukça uygun seviyede olduğunu ifade etti. Maliyet artışlarına rağmen fiyatların daha da düşmeyeceğini, hatta küçük oranlarda artış olabileceğini kaydeden Ertemel, yeni yılda indirim ve kampanyaların sona erebileceğini, bu nedenle otomobil almak isteyenlerin fırsatı değerlendirmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ekonomi Haberleri