Yeni Yılda İkinci El Fiyatları Açıklandı! Sürprizlerle Dolu Beklentiler ve Detaylar Burada!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, sıfır otomobildeki arz sıkıntısının fiyat dengesini bozduğunu vurgularken, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ve sıfır araçlardaki artışın bu olumsuz durumu geride bıraktığını belirtti. Krediye ulaşmada yaşanan zorluklar ve yüksek faiz sebebiyle otomobil talebinde bir düşüş olduğunu ifade etti.

İkinci El Otomobil Pazarındaki Değişim

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, 2023 yılının ilk 11 ayında ikinci el otomobil pazarında %13,88’lik bir büyüme yaşandığını açıkladı. Ancak pazarın ekim ayından itibaren daralmaya başladığını belirten Erkoç, ikinci el otomobil pazarının 2024 yılında 6.4 milyon dolaylarında olacağını tahmin ediyor. Piyasanın canlanması için banka kredisi kullanımında yaşanan sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirten Erkoç, aksi takdirde piyasanın 2024 yılında da durgun seyredeceğini ve fiyatların daha fazla düşmeyeceğini vurguladı.

2024'e Yönelik Pazar Tahminleri

Önümüzdeki yılın beklentilerine göre, 2024 yılında 650-700 bin civarında sıfır aracın satılması ve ikinci el otomobil pazarının 6.4 milyon civarında olması öngörülüyor. Ancak döviz kuru artışının araç fiyatlarını etkilemeye devam edeceğini ve bu nedenle fiyatların düşmeyeceğini belirtti.

Tüketiciye Yönelik Öneriler ve Fiyat Beklentileri

Tüketicilere, mevcut fiyatlar ve devam eden kampanyalardan bütçeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda faydalanmaları öneriliyor. Bu süreçte internet üzerinden yapılan fiyat karşılaştırmalarının gerçek fiyatları yansıtmadığına dikkat çekilerek, pazarın önümüzdeki aylarda ve 2024 yılında normalleşeceği ve fiyatların istikrar kazanacağı vurgulanıyor.

Ekonomi Haberleri