Yeni Torba Yasasıyla EYT Bekleyenlere Umut Doğuyor! 48-49-50-51-52-53-54 Yaşında 3600 Günle Erken Emeklilik Şansı

Erken emeklilik hayali kuranlara müjdeli haber! 2. EYT düzenlemesi geliyor. Torba yasada, sigorta girişi 2 gün sonrası olanlara sevindirici bir haber açıklandı. 50 yaş altı erken emeklilik kapınızı çalacak.

EYT düzenlemesini kaçıranlar için büyük bir müjde verildi. SGK girişi 2000 sonrası olanlar için yapılan bu düzenlemeyle emeklilik yaşı düşürülüyor ve prim gün sayısında indirim yapılıyor. 48-50 yaş aralığındaki kişiler için erken emeklilik adımları atıldı. Maaş zamlarıyla ilgili açıklamaların ardından şimdi sırada erken emeklilik düzenlemesi var. Bu düzenlemeyle birlikte milyonlarca kişi için prim ve yaş indirimi yapılacak, erken emeklilik yolu açılacak. Sigorta başlangıcı 2000-2008-2014 yıllarında olanlar artık emekli olabilecek. Peki, erken emeklilik için hangi şartlar geçerli? Kimler EYT'siz erken emeklilik kapsamına giriyor?

EYT'yi Kaçıran Milyonlarca Kişi Yeni Düzenlemeyi Bekliyordu

Milyonlarca kişi, EYT düzenlemesini bekliyordu. İlk olarak erken emeklilik düzenlemesi sinyalleri eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti. Bu gelişme, milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürdü. Şimdi ise yeni açıklamalar da yapılmaya devam ediyor. Erken emeklilik düzenlemesiyle ilgili beklentiler büyük. Peki, erken emeklilik düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? Erken emeklilik yasası çıkacak mı? Sigorta girişi 2000 sonrası olanlar için erken emeklilik yasasıyla ilgili son dakika gelişmeleri geldi. Erken emeklilikle ilgili detayları ve şartları haberimizde bulabilirsiniz.

2000 Sonrası Sigortalı Olanlara Müjde

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi birkaç ay önce yürürlüğe girmiş ve milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatı sunulmuştu. EYT'de yaş şartı olmamasına rağmen prim şartı bulunuyordu. Bu nedenle bazı vatandaşlar, prim eksikliği sebebiyle EYT düzenlemesini kaçırmıştı. Ancak endişelenmeyin, 2. EYT düzenlemesi yolda. Sigorta girişi 2000 sonrası olanlar için erken emeklilik düzenlemesi hazırlanıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda çalışmalara başlamıştı ve çalışmalar hızla devam ediyor.

50 Yaş Altı Erken Emeklilik Kapısı Açılıyor

Maaş zamlarının ardından TBMM'ye sunulması beklenen yeni erken emeklilik düzenlemesiyle birlikte 50 yaş altı erken emeklilik imkanı sunulacak. SSK ve Bağ-Kur fark etmeksizin hangi kurumda çalışırsanız çalışın, düzenleme kapsamında erken emeklilik fırsatı sizi bekliyor olacak. Konuyla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Yeni emeklilik sisteminde prim indirimi yapılacak. Özellikle Bağ-Kur sigortalıları için prim gün sayısı SGK'ya eşitlenecek. Bu durumda Bağ-Kur sigortalılarına 1.800 günlük prim indirimi uygulanacak. Erken emeklilik düzenlemesiyle birlikte yaş şartı da 50 yaşın altına indirilecek.

Erken Emeklilik Düzenlemesi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Peki, merakla beklenen erken emeklilik düzenlemesi ne zaman hayata geçecek? Erken emeklilik TBMM'ye ne zaman sunulacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler öncesi emeklilik reformuyla ilgili büyük bir müjde vermişti. Büyük bir reform çalışması için talimat verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamlarının açıklanmasının ardından düzenlemenin hayata geçirileceğini belirtmişti.

Asgari ücret zammı, memur maaş zammı ve emekli maaş zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu düzenlemeler tamamlandıktan sonra sıra erken emeklilik düzenlemesine geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlıklarının yapıldığı öğrenilen erken emeklilik düzenlemesinin Temmuz ayı sonuna doğru TBMM gündemine geleceği konuşuluyor.

Ekonomi Haberleri