Yeni otomobil hayatı kuranlar dikkat! O tarihte devasa zam kapıda!

Sektör temsilcileri otomobil alıcılarını uyardı. Mart ayındaki artışın ardından Nisan ayında da artışların devam etmesi bekleniyor.

Şubat ayında satış rekorları kıran sıfır otomobil satışları, Mart ayında ortalama %5 oranında artış gösterdi. Fiyat artışını gören tüketicilerin büyük çoğunluğu hızla ikinci el ürünlere yöneldi. Şubat ayında yeni bir otomobil satış rekoru kırıldı. Mart ayında ise ortalama yüzde 5 artan otomobil fiyatlarının nisan ayında yeniden yükselişe geçtiği söyleniyor. Mart ayında sıfır otomobil fiyatlarının yüzde 5 artmasıyla tüketiciler ikinci el otomobillere yöneldi.


İkinci el pazarında ise fiyatı 1 milyon lira altında olan araçlar en çok rağbet görüyor. 500.000 ile 1 milyon arasında aracın hızla satılacağı söyleniyor. Bayiler, 2019 model araçlarının fiyatının da 4 milyon lira civarında olduğunu ve araçlarında 2 aydır galeri önünde beklediğini ifade etti. Maliyeti 1 milyon liranın üzerinde olan araçların hareketsiz olduğu ve satışının son derece zor olduğu belirtiliyor.

800.000 liranın altındaki yeni arabalar artık mevcut değil. Nisan ayında fiyatların yüzde 10 ila 12 oranında artacağı söyleniyor.

Ekonomi Haberleri