Yatırımcıların Dikkatine: Altınla Kazanmak İsteyenler İçin Muhteşem Bir Haber Geliyor! İslam Memiş'in Son Dakika Videosu..

Doların sürekli rekorlar kırdığı bir dönemde, piyasa uzmanı İslam Memiş, doların 23.70 TL'ye kadar geri çekilebileceğini belirtti. İslam Memiş ayrıca altın almak isteyenlere çağrıda bulundu. İşte İslam Memiş'in dolar ve altınla ilgili yorumları...

Temmuz ayı yaklaşırken finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarıyla ilgili öngörülerini bir video aracılığıyla paylaştı. İslam Memiş, dolar, borsa, euro, altın ve gümüşün analizini yaparak dikkat çekti. Özellikle bir emtiaya vurgu yaparak, "Elinizde dolar varsa son şansınızı kullanın" dedi.

İslam Memiş, takipçileriyle paylaştığı videoda gram altın ve doların yükselişine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Piyasalarda bu hafta kısa bir hafta olacak olsa da hangi bant aralıklarını takip etmeliyiz? Borsa, döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarında neler bekleniyor ve yatırımcılar ne yapmalı?

Borsa İstanbul günü %2.69'luk bir değer artışıyla tamamladı. Bu yılki hedef seviyemiz 6000 ve 6500 arasındaydı. Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte beklentilerimiz önceden gerçekleşti. Yükselişlerin daha önceye çekildiğini gözlemledik. Hedef olarak 6000 seviyesine ilerlemeye devam ediyoruz. İlk defa borsaya girecek olanlar için uygun bir endeks olduğunu düşünmüyorum.

Bayram sonrasında daha düşük seviyelerden giriş yapılabilir. 5450'ye kadar geri çekilme olursa giriş yapmanızı öneririm. İbre yukarı doğru işaret etse de keskin düzeltme hareketlerinin olabileceğini unutmayın. Bu seviyelerden borsaya girmek uygun değil.

Dolar kurunun borsayla birlikte düşüp yükseleceğini göreceksiniz. İkisi birlikte hareket edecek, demiştim. Dolar rekorları kırarken borsa da rekorlar kırdı. Eğer borsada hisseniz varsa 6000 seviyesine gelmeden çıkış yapmanızı öneririm."

Dolar ve Euro Değerlendirmesi

İslam Memiş, dolar ve euro için şu tahminlerde bulundu:

"Dolar/TL kuru şu anda 25.85 seviyesinde, işlem gününün ilk saatlerinde. Dolar/TL'nin 26 direncine takıldığı bir noktadayız. Hedefimiz 28 TL. Ancak doların getirisi euro ve sterlin kadar fazla olmayacak.

Ayrıca, gram altın ve gümüşe göre de doların getirisi fazla olmayacak. Dolara yatırım yapmak isteyenlerin bir kez daha düşünmesinde fayda var. Eğer piyasalara bir müdahale olursa kısa vadeli geri çekilmelerle 23.70 seviyesine kadar düşebileceğimizi görebiliriz. Her şeyin zamanı olduğunu unutmayın.

Euro/TL kuru şu anda 28.15 seviyesinde. 26 Haziran Pazartesi günü 28.39 seviyesine kadar yükseldi. Euro'nun getirisi doların getirisinden daha fazla. Önümüzdeki aylarda euro/dolar paritesinde 1.15 ve euro/TL'de 30 seviyelerini bekliyoruz. 28-30 bandını sürekli olarak dile getiriyoruz, ancak temmuz gelmeden 28 seviyesine ulaşıldı. Yakın zamanda karşımızda 30 seviyesini hedefleyen bir kur olacak. Dikkatli olmanızda fayda var, müdahaleyle daha düşük maliyetle alma fırsatını kaçırabilirsiniz.

Altın Alım Zamanı Mı?

Ons altın şu anda 1925 dolar seviyesinde. Geçtiğimiz hafta beklentilerimiz gerçekleşti. Daha önce alt seviyeler olarak ifade ettiğimiz 1910 seviyesine ulaşıldı. Bu seviyelerden giriş yapmanızda fayda var. Elinizde dolar varsa bu bir fırsat. Yukarıda 1960 direncini takip etmemiz gerekiyor. 1918-1960 seviyelerine dikkat etmek önemli. Temmuzdan sonra 2150, 2250 ve 2350 seviyelerine doğru ataklar bekliyorduk. Altın paritesiyle yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların altın onsunda yükseliş trendine girebileceğini düşünmesi önemlidir. Buna göre hazırlıklı olunmalı.

Gram altın şu anda 1600 TL seviyesinde gösterimde olsa da serbest piyasada 1623 TL'ye kadar yükseldik. Gram altında hedeflerimiz 1550 ve 1650 idi. Bu beklentiler, Merkez Bankası'nın erken müdahalesiyle gerçekleşti. Dolar/TL'deki geri çekilmelere dikkat ettiğim için bugün bu fiyattan gram altın almak mantıklı değil. Yüzde 50'lik bir alım için fırsatları beklemeye devam ediyoruz.

Ons gümüşte ise yüzde 2 prim var. 23 seviyesine kadar gerileyebilir, hatta 22.50 doları görebiliriz. Önceki uyarılarımda da belirtmiştim. 22 dolar seviyesi çalıştı ve bundan sonra 24 ve 26 seviyelerine doğru yukarı yönlü hareketini sürdürecek. Elinizde dolar varsa gümüş almanızın son şanslarını değerlendirebilirsiniz.

Gram gümüş ise 19 TL seviyesinde bulunuyor. Yüzde 4.33'lük bir değer artışı var. Altına göre daha fazla prim yapmış durumda. 20 TL seviyesine yaklaşmış olsak da ben gram gümüşü 19 TL seviyesinden almayı tercih etmem. Doların düşüşünü bekleyip pozisyon almak daha mantıklı."

Ekonomi Haberleri