Yastık altında altın biriktirenler dikkat! İslam Memiş altında zarar etmemenin formülünü verdi

Altın yatırımcıları ONS altın fiyatındaki dalgalanmalar ve aynı zamanda döviz kurlarındaki değişim karşısında neler yapılabilineceği konusunda araştırmalar yapıyorlar. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son açıklamasında yatırımcılarını bu konuyla ilgili çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Memiş, konuşmasında , Eylül ayının altında bir dönüm noktası olabileceği ve bu kapsamda da yatırımcıların paniğe kapılmamasını ifade etti.

Altın yatırımcıları son dönemlerde ONS altın fiyatlarındaki değişimler ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle zor günler yaşıyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, duruma ilişkin önemli bir uyarı yayınladı. Memiş, altın fiyatlarındaki son yükselişin yatırımcıların bilmesi gereken bazı operasyonları tetikleyebileceğini söyledi. Yatırımcılara sabırla beklemelerini ve paniğe kapılmamalarını tavsiye eden Memiş, eylül ayının altın piyasası için kritik bir dönem olabileceği öngörüsü olduğunu dile getirdi.


İslam Memiş, dünya genelinde altın fiyatını etkileyen iki önemli faktörün bulunduğunu, bunlardan birincisinin gerçekte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıkladığı faiz kararı olduğunu belirtti. Bilindiği üzere; Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözleri olumluydu ancak Fed'in Eylül toplantısında faiz oranlarının sabit kalacağı yönündeki uluslararası beklentilerin altını çizdi. İstikrarlı faiz oranlarının altın fiyatlarını destekleyebileceğini söyledi. İslam Memiş ise, ONS altının yükselişinin dışında TL'nin dolar karşısında olan değer kaybının gram altın fiyatlarını etkileyeceğine dikkat çekti.

Memiş, özellikle döviz kurundaki değerlenmenin ONS altın fiyatında yeni rekorlara yol açabileceğini kaydederken bu nedenle altın yatırımcılarının sabırlı olmasını ve eylül ayını izlemesini önerdi.

ONS altın fiyatının geleceği hem uluslararası gelişmelere aynı zamanda da döviz kuru hareketlerine bağlı.

Ekonomi Haberleri