Vergisiz telefon ve bilgisayar başvurusunda büyük şok! Ekrana giren öğrenciler bu ibareyi görünce inanamadı: Aylardır bekliyorlardı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversite öğrencilerine yönelik bilgisayar, tablet, cep telefonu desteği başvurularında sorunlar yaşandı. Bu uyarılar karşısında öğrenciler, beklenmedik gelişmelerle karşılaşarak şaşkına döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği'ni içeren tebliği Resmi Gazete'de yayımlayarak öğrencilere büyük bir teknolojik destek sağlıyor.

Bakanlık, masaüstü bilgisayar, tablet veya cep telefonu gibi çeşitli cihazları kapsayan destekle öğrencilere teknolojik imkanlar sunuyor. Bu destek, açıköğretim programları dışındaki diğer üniversite öğrencilerini kapsayacak şekilde planlandı.

Bakanlık, başvuruların başladığını "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı!" şeklinde duyurdu.

Ancak, başvuru ekranına girmeye çalışan öğrenciler, çeşitli sorunlarla karşılaşınca şaşkınlık yaşadılar.

Kimisi sisteme giremezken, kimisi "Öğrencilik şartlarını taşımıyorsunuz" uyarısı aldı.


Bu durum karşısında öğrenciler, sosyal medyada tepki göstermeye başladı. İşte sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları:

Açıklanan şartlar arasında, başvuru yapılan cihazın vergiler dahil nihai satış bedelinin 9.500 liradan az olması ve öğrencinin 26 yaşından gün almamış olması bulunuyor. Ayrıca, cihaz faturasının öğrencinin TC Kimlik numarasını içermesi, banka IBAN numarası ve telefon hattının öğrenciye ait olması gibi kriterler de bulunmaktadır. Böylece öğrencilere sağlanan bu destek, teknolojiye erişimi kolaylaştırarak eğitim hayatlarını daha verimli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Ekonomi Haberleri