Vatandaşlık Maaşıyla Yarın Her Haneye 11.402 TL Desteği Başlıyor!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere devlet desteği! Vatandaşlık maaşıyla her haneye 11.402 TL destek sağlanıyor. Başvurular yarın başlıyor. İşte detaylar!

Aile Bakanlığı Son Dakika Müjdesi

Aile Bakanlığı son dakika haberiyle sevindirici bir duyuru yaptı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere artık vatandaşlık maaşı verilecek. Aile destek ödemesi uzatılırken, vatandaşlık maaşı ile de dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere asgari ücret oranında destek sağlanacak. Bu güzel haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından duyurdu. Vatandaşlık maaşı başvuruları yarın itibarıyla başlayacak. Peki, kimler vatandaşlık maaşı alabilir? Vatandaşlık maaşı başvuru şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Verdiği Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere büyük bir müjde vermişti. AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan vatandaşlık maaşıyla ilgili detayları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. Hanelere devlet tarafından büyük destek ödemeleri yapılacak. Aile destek ödemesi ve vatandaşlık maaşı sayesinde dar gelirli aileler rahata kavuşacak. Konu ile ilgili açıklama, bakan Göktaş tarafından sosyal medya hesabından yapıldı. Peki, vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlıyor ve kimler vatandaşlık maaşı alabilecek?

Bakan Göktaş'tan Vatandaşlık Maaşı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde AK Parti'nin seçim beyannamesinde açıkladığı ve önemli yardım duyuruları yaptığı vaatlerden biri de vatandaşlık maaşıydı. Vatandaşlık maaşı hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan yeni açıklamalar geldi. Nihayet merakla beklenen vatandaşlık maaşı başvuruları başlıyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından detayları paylaştı.

Vatandaşlık Maaşı Başvuru Şartları

Merakla beklenen vatandaşlık maaşı başvuruları için şartlar belirlendi. Hane başına sağlanacak olan vatandaşlık maaşı desteği asgari ücret seviyesinde olacak. Yani geliri olmayan her haneye en az bir asgari ücret miktarı ödenecek. Düşük gelire sahip hanelere ise vatandaşlık maaşı desteği asgari ücretle tamamlanacak şekilde verilecek.

Vatandaşlık Maaşı Başvuruları Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre milyonların beklediği vatandaşlık maaşı başvuruları nihayet başlıyor. Vatandaşlık maaşı başvuruları, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ve gelir kriterine göre gerçekleşecek. 8 yaş üstü olan hane içinden bir kişi başvuru yapabilecek. Vatandaşlık maaşı alabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelir, asgari ücretin en az üçte birinden az olmalıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılacak olan Aile ve Gençlik Bankası, vatandaşlık maaşının miktarını belirleyecek. En az asgari ücret tutarında verilecek olan vatandaşlık maaşı, asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte artış gösterecektir. Başvuru detayları tam olarak belli olduktan sonra vatandaşlık maaşı başvuru formu haberlerimizde sizlerle paylaşılacaktır.

Ekonomi Haberleri