Vali Açıkladı: 25 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nin hızla gelişime devam ettiğini vurgulayarak, bölgede hayata geçecek yeni yatırımlar ile 25 bin kişinin daha istihdama katılmasını hedeflediklerini söyledi.

OSB'de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Bilgin, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

OSB'nin altyapısına ciddi yatırım yapıldığını, mevcut parsel tahsislerinin yüzde 55'inin son 3 yıl içerisinde yapıldığını söyleyen Kırklareli Valisi Bilgin, OSB'nin stratejik konum avantajlarının yanı sıra sosyal donatılar, çevre düzenlemesi, elektrik, doğalgaz , atık su ve arıtma altyapısının tamamlanmasının ardından yatırımcıların gözdesi durumuna geldiğini söyledi.

Bir zamanlar borç içerisinde olduğunu söylediği OSB'nin bugün 180 milyon liraya ulaşan bütçesi olduğuna dikkat çeken Kıklareli valisi, "OSB'mizde niteliksiz olarak tabir edilen çevreyi kirleten firma yatırımı bulunmamaktadır. Çevreye zarar verecek hiçbir yatırım yok, ayrıca OSB'ye yapılan yatırımların hepsi ciddi katma değerli yatırımlar. OSB pandemi süresince dahi çok ciddi yatırımlar almayı başardı. OSB'de 25 bin kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri