Ünlü ekonomist zengin olmanın altın sırrını verdi! Bu tüyoyu bilen para yağmuruna tutulacak

Altın dolar döviz kuru tahminleri gündemde olurken Hatice Kolçak, ellerinde Türk lirası olan yatırımcılara çok önemli bir uyarıda bulundu.

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak, altın dolar döviz kuru tahminlerini yayınladı. Kolçak, açıklamasında "Altın ons yükseldi ama sonra toparlandı. ABD'den gelen verilere göre bu. Şu anda altın onsunda büyük bir değişiklik yaratacak bir şey yok. Gram tarafında ise dolar stabil kalıyor. Bunbdan dolayı da büyük hareket yok. Size satmak yerine satın alma fırsatı verir. 3-4 ay içerisinde gramaj ve değiştirme açısından iyi değerlere ulaşıldı. Elinde TL olan kişiler gram veya borsa satın alabilirler" ifadelerini kullandı.

Hatice Kolçak ayrıca, 'Ama kısa vadede değil' Uzun vade sürecinde en az bir yıl buna katlanmak zorunda kalacaksınız. Bu gidişle tekrar yükselişe geçecek. Bir ayda para kazanmayı beklemeyin” dedi.


"Negatif yolculuk devam ediyor"

Bu arada analistler, Fed'in faiz artırımlarının sona yaklaştığı yönündeki beklentilerin artmasına rağmen küresel ekonominin Çin'e ilişkin verilerden gelen olumsuz sinyallerle canlandığını belirterek, olumsuz yönde ilerlediğine dikkat çekti.

Analistler, ABD'de açıklanan son verilerin Fed'in enflasyonla mücadele konusundaki baskısını hafiflettiğini ve Fed'in Eylül ayındaki para politikası toplantısı sırasında faiz oranlarını değiştirmeme ihtimalinin %93 olduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri