Üniversiteyi yeni kazananlara 2500 TL burs bağlanıyor! O kurum başvuruları açtı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından yayınlanan bir duyuruda, üniversite öğrencilerine 2.500 TL burs desteği verileceği açıkladı.

Üniversite kapıları açılmadan kısa bir süre önce öğrenciler, ileri eğitim adına burs veren kurumları araştırmaya başladı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ise, bu kapsamda üniversite öğrencilerine burs sağlayan vakıflardan biridir. TEV tarafından belirlenen başvuru şartlarını karşılayan öğrencilerin TEV bursundan yararlanabileceğini lütfen unutmayın.

TEV Bursuna başvuru şartları nelerdir?

_ T.C. vatandaşı olması.

- Varlık ve gelire göre mali destek ihtiyacı olması,

- Başka bir kamu ya da özel kurumdan burs almamış olmanız gerekmektedir (Kredi Yurt Kuruluşundan geri ödenebilecek eğitim kredisi kullanımında herhangi bir sakınca yoktur).

Eğitime yeni başlayanlar için: Başarı kriterleri her Eylül ayında yayınlanmaktadır.

Orta sınıflar için: Genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 (100 üzerinden not veren üniversitelerde 65 ve üzeri) olması gerekmektedir. Genel ortalama notunun 2,50 olması halinde en fazla bir başarısız ders olacaktır.

Hazırlık sınıfından birinci sınıfa ilerleyenler için: Başarıyla geçmiş olmak gerekiyor.


DGS'ye yerleştirilen öğrencilere: İki yıllık genel not ortalamasının en az 2,80 (100 puan üzerinden puanlanan okullar için 70) olması gerekmektedir.

Gece öğrencileri için: Genel not ortalaması en az 2,80 (veya 100 puan üzerinden değerlendirilen okullar için 70) olan ikinci sınıf öğrencisi olmalıdır.

TEV Bursu Başvuru Son Tarihi

TEV burslarına başvurular 4-24 Eylül 2023 tarihlerinin arasında https://bursiyer.tev.org.tr/ adresinden yapılabilecek.

Ekonomi Haberleri