Üniversitelilere 1250 TL Burs Fırsatı Başvuru Ekranı Açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler VGM bursundan faydalanabilir? İşte ayrıntılar...

Üniversite Öğrencilerine 2023-2024 Eğitim Yılında Özel Burs Fırsatı

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Müjdeli Haber: 8 Ay Boyunca 1250 TL Geri Ödemesiz Burs!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir burs programı başlatıyor. Öğrencilere 8 aylık dönem boyunca toplamda 1250 TL tutarında geri ödemesiz burs verileceği duyuruldu.

Başvurular 20-31 Ekim Tarihleri Arasında

Burs başvuruları, 20-31 Ekim tarihleri arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru yapabilmek için belirli şartları taşıyan öğrenciler, söz konusu tarihlerde başvuru formunu doldurarak burs fırsatından yararlanma şansını değerlendirebilecek.

1250 TL Ekonomik Destek!

Burs miktarı her ay 150 TL olmak üzere toplamda 1250 TL olarak belirlendi. Burs süresi Ekim ayından başlayıp Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Böylece öğrenciler, 8 aylık dönem boyunca ekonomik destek alacaklar.

Kimler Başvurabilir?

Burs şartlarına göre, sürekli işte çalışan veya gelir sahibi öğrenciler, Polis Akademisi öğrencileri, ek süre alan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, kamu kurumlarından yardım alanlar ve geçtiğimiz yıl Genel Müdürlük bursundan faydalanan ancak başarısız olanlar bursa başvuramayacak.

Ayrıca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs alan öğrenciler de Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan yararlanamayacak. Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak.

Ekonomi Haberleri