Uçuşa geçen Bitcoin'de yeni beklenti! Uzman isim 170 bin dolar için açık açık tarih verdi

Bitcoin yükseliş trendi yatırımcısının yüzünü güldürüyor! Peki bu yükseliş ne kadar sürecek? Yatırımcısını yarı yolda bırakacak mı? Ayrıntılar haberimizde...

Finans dünyasında adeta fırtına gibi esen Bitcoin, son dönemdeki yükselişiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 40-43 bin dolar aralığında seyrettikten sonra geçtiğimiz perşembe günü 47 bin doların üzerine çıkarak yatırımcıları sevindiren Bitcoin, pazar sabahı itibarıyla 48 bin doları aşarak "Bitcoin düşecek" diyenleri adeta utandırdı.

Bu muazzam yükselişin arkasındaki nedenleri incelediğimizde, öne çıkan etkenler şu şekilde sıralanabilir:

Amerika’daki Bitcoin ETF’lerine Para Girişi: Blackrock ve Fidelity gibi dev yatırım şirketlerinin kripto para birimine dayalı endeks fonu (ETF) başvurularının Amerika'nın finansal düzenleme otoritesi SEC tarafından onaylanması, Bitcoin'e olan talebi artırarak fiyatın yükselmesine katkı sağladı. Özellikle geçtiğimiz perşembe günü, ETF'lere 400 milyon dolarlık bir para girişi yaşandı ve bu girişler, Bitcoin alımlarını tetikledi.

Çin’deki Yeni Yıl Tatili Etkisi: Çin'deki yeni yıl tatilleri sırasında Bitcoin fiyatlarında ortalama %11'lik bir artış gözlemleniyor. Yasak olmasına rağmen, Çin halkının Bitcoin'e yönelmesi, ekonomik sorunlar nedeniyle kripto paralara olan ilgiyi artırıyor.


Nisan veya Mayıs aylarında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanma olayı, kripto para dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Bu olay, Bitcoin madencilerinin elde ettikleri Bitcoin miktarının yarıya inmesi anlamına gelerek, arzın azalmasına ve dolayısıyla fiyatın artmasına zemin hazırlıyor.

Uzmanlar, Bitcoin'in yükseliş trendinin devam edeceğini ve önümüzdeki aylarda yeni rekorlara ulaşabileceğini öngörüyor. Bazı analistlere göre, Bitcoin'in 2024 sonuna kadar 100 bin dolar seviyesine ulaşabileceği tahmin ediliyor. Ünlü fon yöneticisi Anthony Scaramucci ise, Davos'ta yaptığı konuşmada Bitcoin'in 2025 sonlarına kadar 170 bin doları aşabileceğini iddia ediyor.

Ancak, kripto para piyasalarının volatilitesi göz ardı edilmemeli. Ani dalgalanmaların yaşanabileceği bu piyasada yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmak ve riskleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Bitcoin'in heyecan verici yükselişi, yatırımcılara fırsatlar sunarken, dikkatli olmak ve doğru stratejilerle hareket etmek, başarılı bir yatırım için kritik önem taşıyor. Yatırımcılar, piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmeli ve bilinçli kararlar alarak kripto varlıklarını yönetmelidir.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Ekonomi Haberleri