Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı: Çalışma Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar!

5 yıl aradan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanan Üçlü Danışma Kurulundan önemli mesajlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Üçlü Danışma Kurulu: 5 Yıl Aradan Sonra Toplandı

Çalışma hayatının belirlenmesi için oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aradan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında toplandı. İşte toplantının detayları:

Bakan Işıkhan'ın Mesajı: "Bu Yüzyılı; Emeğin, Üretimin ve Kalkınmanın Yüzyılı Yapacağız"

Bakan Işıkhan, Gazze'deki hastanenin hedef alınması sonucunda yaşanan trajediyi derin bir üzüntü ile kınadığını belirtti. Üçlü Danışma Kurulu'nun son toplantısının 2018 yılında olduğunu hatırlatan Işıkhan, bu sürecin düzenli olarak işletileceğini vurguladı. Çalışma hayatıyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti ve alt çalışma grupları oluşturabileceklerini belirtti.

Asgari Ücrette Yeni Dönem: Hem Çalışanı Hem İşvereni Koruyarak Artırıyoruz

Bakan Işıkhan, asgari ücreti artırarak hem çalışanı hem işvereni koruma yolunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca ilerleyen zamanlarda enflasyonu kontrol altına alarak Türkiye'yi yatırım ve istihdam alanlarında daha iyi bir noktaya taşımak istediklerini ifade etti.

Şartlar Ne Olursa Olsun İnsan Olmadan; Emek Olmaz, İş Olmaz

Dijital dönüşümün yaşandığı bu süreçte bazı mesleklerin değişeceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, bu durumun işlerin tamamen ortadan kalkması anlamına gelmediğini, aksine değişip dönüşeceğini söyledi. Teknolojik gelişmelerin emek piyasaları için yıkıcı olabileceğini ancak insan faktörünün önemini unutmamamız gerektiğini belirtti.

Sosyal Diyalog: Hedeflerimize Ulaşmada Vazgeçilmez Unsurumuz

Bakan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı'nda sendikalar ve konfederasyonlarla yapılacak işbirliğinin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını vurguladı. Ortak hedefin, işçi ve işverenleri ilgilendiren her konuda karşılıklı anlayış içinde istişare edilerek gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti.

Refahın Artması: Çalışanlarımızın Hakkı

Bakan Vedat Işıkhan, ekonomik göstergelerin yakın zamanda olumlu yönde ilerleyeceğine dikkat çekti. Bütçe disiplini sağlandığında artan refahın çalışanlarla paylaşılacağını belirtti. Büyüme ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından birinin bu olduğunu vurguladı.

Bu yüzyılı, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin ve refahın yüzyılı yapacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan, çalışma hayatının ve sosyal diyalogun etkinliğini artırmak için katkı ve işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Ekonomi Haberleri