TÜVTÜRK Muayene Sistemi Yenilendi: Araç Muayeneleri İçin Getirilen Yenilikler

TÜVTÜRK Muayene Sistemi Değişiyor! Yeni Düzenlemelerle Araç Muayeneleri Artık Yİ-ÜFE Oranlarına Göre Hesaplanacak. 30 Eylül'e Kadar İşlemlerinizi Yaptırmayı Unutmayın! Güvenli Sürüşler!

Otomobil sahipleri için önemli bir gelişme yaşanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, otomobil muayene sistemi değişiyor ve bu değişiklik devrim niteliğinde. Artık muayene işlemleri için yeni dönem başlamış durumda ve 30 Eylül'e kadar tüm araç sahiplerinin muayenelerini yaptırmaları gerekiyor.

Haberler ve Değişiklikler

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, otomobili olanlara önemli haberler verildi ve muayene işlemlerinde değişiklik yapıldığı duyuruldu. Araç sahiplerinin zamanında muayene işlemlerini yaptırmaları için teşvik edici adımlar atılıyor.

Süre Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni düzenlemeye ilişkin detayları açıkladı. Buna göre, 12 Mart 2023 tarihinden itibaren muayene işlemlerini yaptırmış olan kişilere 30 Eylül 2023 tarihine kadar ek süre verildi. Yani muayene işlemlerini bu tarihe kadar yaptıranlar için aylık %0.75 tutarında hesaplama tarifesi uygulanacak. Bu sayede normal şartlarda her ay için %5 fazla ödeme yapma durumu da ortadan kaldırılmış olacak.

Değişim Oranlarına Göre Hesaplama

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe girmiştir. Bu düzenleme ile birlikte, 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene işlemlerini tamamlayanlar için aylık %5 oran yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre hesaplama yapılacak. Böylece araç sahiplerinin muayene ücretleri daha adil ve güncel oranlarla belirlenecektir.

Unutmayın, 30 Eylül'e kadar muayene işlemlerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Güvenli ve sağlıklı sürüşler dileriz!

Ekonomi Haberleri