Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi: 12 Yaş Altındaki Minik Ziyaretçilere Ücretsiz!

Türkiye'nin zengin sanat mirasına adanmış, 29 Ekim'de açılan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyet'in 100. yılında sanatseverleri ağırlıyor. Bu müze, 1940'lı yıllardan günümüze kadar biriktirilen Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'na ev sahipliği yapıyor. Müzeyi ziyaret etmek isteyen 12 yaş altındaki çocuklar, ücretsiz olarak bu sanat dolu atmosferi keşfedebilirler.

Müzenin Çekiciliği ve Ziyaret Ücretleri

Açıldığı günden beri büyük ilgi gören bu müze, kısa sürede 40 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Müzenin giriş ücretleri, 2 Ocak itibariyle değişiyor. Yetişkin ziyaretçiler için giriş ücreti 50 TL olarak belirlenirken, öğrenci ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için ise ücret 20 TL olacak.

ICOM üyeleri, kültür-sanat kuruluşu çalışanları, gazeteciler, gaziler, şehit ve gazilerin aileleri, engelliler ve refakatçileri müzeyi ücretsiz ziyaret edebilirler. Uluslararası ziyaretçiler için yetişkin biletleri 100 TL, öğrenci ve 65 yaş üzeri biletleri ise 40 TL olarak belirlendi. Biletler, müze girişindeki gişede satışa sunulmaktadır ve ziyaretle ilgili detaylı bilgilere İş Sanat’ın internet sitesinden ulaşılabilir.

Ziyaret Saatleri ve Kış Dönemi Planlaması

Müze, Pazartesi günleri ile 1 Ocak, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günleri kapalıdır. Kış dönemi ziyaret saatleri ise hafta içi günlerde 10.00 – 19.00 arasında (son ziyaretçi kabulü 18.30), hafta sonu ise 12.00 – 19.00 arasında (son ziyaretçi kabulü 18.30) olarak düzenlenmiştir.

Zengin Koleksiyon ve Sergi Alanları

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'nda 2.700'e yakın eser bulunmaktadır. Bu koleksiyon, Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, Hoca Ali Rıza’dan İbrahim Çallı’ya kadar birçok sanatçının eserini barındırmaktadır. Müzenin içinde bulunan Resim Heykel Müzesi'nde, 4. ve 5. katlarda kalıcı sergi olan "Türk Resmini İzlemek" ile 2. ve 3. katlarda süreli sergi "İstanbul’un Resmi" ziyaretçilerini bekliyor.

Kalıcı sergide, Feyhaman Duran ve İbrahim Çallı'nın Atatürk portreleriyle beraber, 19. yüzyıl sonu-20. yüzyıl başı Türk resim sanatının öncü ressamları, Çallı kuşağı sanatçıları, Anadolu esinlenmeleri ve d Grubu sanatçılarının eserleri bulunmaktadır. Süreli Sergi "İstanbul’un Resmi"nde ise Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'nda yer alan İstanbul manzaralarından seçkiler sunulmaktadır. Sergide, Anadolu ve Avrupa yakasından 350’ye yakın İstanbul tablosuna şiirler eşlik etmektedir

Ekonomi Haberleri