Turkcell, Geleceğin Yazılım Dehasını Arıyor! İstihdam Seferberliği Başladı, Fırsatları Kaçırma!"

Turkcell'in uzun soluklu projesi "Geleceği Yazanlar" kapsamında, gençlere ve kadınlara yazılım alanında eğitim ve istihdam fırsatı sunan yeni bir program başlatıldı. "Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" adını taşıyan bu program, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yeni mezun olanlar için kapılarını açtı.

Geleceği Yazanlar Platformu ile 10 Yıldır Başarıyla Devam Ediyor

Turkcell'in "Geleceği Yazanlar" platformu, gençlere ve kadınlara yazılım teknolojileri alanında eğitim ve istihdam imkânı sunma konusunda 10 yılı aşkın süredir başarıyla hizmet veriyor. Bu kez başlatılan "Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" programının başvuruları, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla düzenlenen Geleceği Yazanlar’ın 10’uncu Yıl Töreni’nde duyuruldu.

Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım Programının Hedefleri

Bu programa katılarak yazılım dünyasına adım atacak gençlerin, kodlama alanında yüksek yetkinliklere sahip olması hedefleniyor. Programı başarıyla tamamlayanlar, sadece Turkcell'in yazılım şirketi Atmosware'de değil, aynı zamanda Turkcell ve grup şirketlerinde de çalışma fırsatı elde edecekler.

Program Detayları ve Başvuru Süreci

"Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" programına lisans 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve teknoloji alanında kendini geliştirmeye hazır olan herkes başvurabilir. Başvurusu kabul edilen katılımcılar, genel yetenek testi, teknik test ve mülakat sürecine tabi tutulacak. Bu aşamaları başarıyla geçenler, 6 aylık bir bootcamp programına alınacaklar. Program süresince 30 bin katılımcıya online, 300 katılımcıya ise sınıf içi eğitim verilmesi planlanıyor. Sınıf içi eğitimlere katılan gençlere birebir mentorluk desteği sağlanacak. Ayrıca, katılımcılar Turkcell'de iş başında eğitim alma şansına da sahip olacaklar.

Son Başvuru Tarihi 17 Ocak

Bootcamp programında katılımcılara "Swift ile IOS Uygulama Geliştirme", "Kotlin ile Android Uygulama Geliştirme", "Java Programlama", "Yazılım Analist Uzmanlığı", "Front-End Programlama" gibi 5 farklı odakta eğitim ve gelişim imkânı sunulacak. Programa başvurular 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. Gençlere ve kadınlara yazılım dünyasında kariyer fırsatları sunan bu önemli program, geleceğin yazılım profesyonellerini yetiştirmek adına büyük bir fırsat sunuyor

Ekonomi Haberleri