Tunç Şatıroğlu dolarda deprem etkisi yaratacak rekor rakamı açıkladı! 1 doları olan bile heyecanlanacak

Uzman isimden kritik uyarı geldi! Doların ne kadar olacağını söyledi! Detaylar haberimizde.

Finans piyasaları uzmanı Tunç Şatıroğlu, dolar kuru hakkında konuştu. Şatıroğlu, doların TL cinsinden ne kadar olması gerektiğini değerlendirdi.

DOLAR NE KADAR OLACAK

Dolar kurunun hesaplanmasına ilişkin uzman isim Tunç Şatıroğlu: "Dolar kurundaki değerlenme para arzındaki artışla aynı hızda ilerlemek zorunda olmasa da eninde sonunda bu hızı yakalayacak ya da aynı hızda ilerlemesi muhtemel. Dolar kurunun üzerinde aşan bir oran var. Dolar kurunun kendi başına değer kaybetmediğini unutmamak önemlidir. Dolar kurunun düşmesi şimdilik pek olası bir şey değil. Fakat dolar kuru yarın yükselecek. Eğer 35 liraya yükselirse bu aşırı kabul edilir ve piyasa dolar kurunu aşağı çekebilir." ifadelerini kullandı. Uzman isimin üzerinde durduğu en önemli konu yabancı yatırımcıların dolar kuruna ilişkin talepleri. Bu konuyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: "Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapabilmesi için bazı şartların olması gerekiyor. Önce seçim sonuçlarını bekliyorlar, aynı zamanda enflasyonun düşeceğini umuyorlar. Bazı tahminlere göre Mayıs ayından itibaren enflasyonun düşmesini bekliyorlar. Daha sonra dolarlarını satarak para kaybetmemek için döviz kurunu bugünkü kurdan 33 TL'ye çıkmasını istiyorlar. Ayrıca faiz oranlarının en az %45'e yükselmesi bekleniyor. Bu şartlar altında Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünebileceklerini söylüyorlar."


Şatıroğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu şartlarda yabancı sermayenin Türkiye'ye girişi mümkün olabilir fakat bu kolay bir süreç olmayacak. Uzman isim seçim sonuçlarına ve diğer değişkenlere göre durumun değişebileceğini belirterek, enflasyonun yeterince ele alınmadığını sözlerine ekledi. Dolar kurunun hesaplanması adına , "Dolar kurunun para arzıyla aynı hızda artması gerekmese de, sonunda dolar kurunu yakalaması ya da aşması muhtemel. Dolar kurunun kendi kendine düşmediğini unutmamalıyız." sözlerini söyledi. Tunç Şatıroğlu , para arzı ve enflasyon dikkate alındığında dolar kurunun hali hazırda 32,17 TL olması gerektiğini söyledi. Doları mevcut kurdan daha az bir fiyattan satın almanın hâlâ avantajlı olduğunu kaydetti. Fakat gelecekte dolar kurunun 33 TL'yi aşma ihtimalinin bulunduğunu, seçimden sonra para arzının artması durumunda dolar kurunun daha da yükselebileceğini öngördü. Uzman isim dolar kurunun ne zaman 32TL'ye düşeceğini öngörmenin zor olduğunu ve dolar kurunun bazı müdahalelerle kontrol altında tutulduğunu da ifadelerine ekledi.

NOT: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri