Toplu Taşıma Kullanıcılarına Yönelik Önemli Değişiklik! 65 Yaş Üstü İçin Ücretsiz Binişler Sonlandırıldı

Bir ilimizde 65 yaş üstü için toplu taşıma ile ilgili alınan yeni karar gündem oldu. Herkesin konuştuğu bu karar, Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden geldi. Yapılan yazılı açıklamada, 65 yaş üstü toplu taşımanın ücretli olacağı bilgisine yer verildi. Açıklamada ücretli binişlerin başlayacağı tarihe de yer verildi.

Daha önce 65 yaş üstü olan vatandaşların, bazı mensupların ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları hizmet sona eriyor. Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından açıklanan bu karar gündemde geniş yer buldu. Kararın 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Bu kapsamda 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren ücretsiz binişler sona erecek ve yukarıda belirtilen gruptan ücret alınmaya başlanacak.

1 Ağustos'tan İtibaren Geçerli Olacak

Burdur’da toplu taşıma hizmetini sürdürmekte olan Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden yeni bir karar geldi. Alınan yeni kararla ilgili yapılan açıklamada tüm detaylara yer verildi. ÖTV zamları ile akaryakıttaki fiyat artışına dikkat çekilen ve bulunan çözümün detaylarıyla aktarıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli olan tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve toplu taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil, ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamalarda günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta, sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır.’ Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından alınan bu karar 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Ekonomi Haberleri