Tek kuruş faiz almıyorlar! Devlet düğmeye bastı: Eğer bu illerde yaşıyorsanız hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı deprem bölgesini pilot bölge olarak belirlediği faizsiz evlilik kredisinde yeni bir açıklama daha yaptı. Pilot bölgenin yanı sıra Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bazı illerde daha faizsiz evlilik kredisi desteğinin başlayacağını müjdeledi. Normal şartlarda 2025 yılında genişlemesi beklenen proje, böylelikle Temmuz ayında daha fazla ilde gençlerin evlenmesine destek olacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi desteğinin kapsamının genişletileceğini duyurdu. Bakan Göktaş, programın Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde de faizsiz evlilik kredisi desteğinin başlatılacağını belirtti. Bu iller, doğum oranlarının en düşük olduğu bölgeler arasında yer aldığından, aktarılanlara göre projenin bu illerde de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Deprem bölgesinde başlatıldı! 

6 Şubat 2023'te deprem etkisi altındaki bölgelerde başlatılan faizsiz evlilik kredisi programı, bugüne kadar büyük bir ilgiyle karşılandı. Program kapsamında 11 bin 11 çift başvuru yaptı ve 3 bin 500'den fazla genç, evlilik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlandı. 


Programın şartları ve sunulan destekler neler? 

Faizsiz evlilik kredisi programı kapsamında onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Bugüne kadar 2 bin 385 çift, evlilik öncesi eğitim programına katılarak kredi desteği aldı. Bu ay içinde 733 çiftin kredi ödemesi gerçekleştirildi. Bu destekler, genç çiftlerin evliliklerini maddi açıdan daha kolay bir şekilde kurabilmelerini amaçlıyor.

Yeni illerde uygulama başlıyor

Faizsiz evlilik kredisi desteğinin Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinde de uygulanmaya başlanacağı açıklandı. Bu illerde doğum oranlarının düşük olması, programın hedef kitlesine ulaşmasını kolaylaştıracak. Faizsiz evlilik kredisi hakkında detaylı bilgilerin ilerleyen günlerde paylaşılacağı belirtildi.


Faizsiz evlilik kredisine başvuru nasıl yapılır?

Faizsiz evlilik kredisi programına başvurmak isteyen çiftler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili birimleriyle iletişime geçecekler. Başvurular için Bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi veriliyor. Başvurular genellikle kısa süre içinde yanıtlandırılıyor. 

Ekonomi Haberleri