TBMM'ye sunulan teklif ile memurlara heyecan verici bir zam ve büyük kira yardımı geliyor!

Memurlara ek zam ve kira yardımı teklifi, CHP Niğde Milletvekili Gürer tarafından TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifleri, emekli ve memurların kira yardımı almasını ve her yıl ek zam yapılmasını içeriyor. Gündeme alınması talep ediliyor.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, memura ek zam ve kira yardımı yapılmasını içeren kanun tekliflerini Meclis'e sundu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurlara kira yardımı yapılması ile memurlara ek zammı içeren iki ayrı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduğunu belirtti.

Gürer'in yasa teklifine ilişkin açıklamaları şu şekildedir:

Memur ve Emeklilere Kira Yardımı Talebi

Memur ve emeklileri kira artışından korumak için evi olmayan, kirada oturan emekli vatandaşlarımıza asgari ücretin üçte 2'si kadar kira yardımı yapılmasını, kamu kurumunda çalışanlara ise 4 bin lira kira yardımı yapılmasını talep eden kanun tekliflerimi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundum.

Ayrıca Ek Zam Talebi

Kamu çalışanlarına her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında ayrıca ek zam yapılmasını şart olarak belirtiyorum. Emekli ve kamu çalışanlarına bir katkı sağlayacak olan kanun tekliflerimin gündeme alınıp bir an önce görüşülmesini talep ediyorum.

Ekonomi Haberleri