SSK ve BAĞKUR Emeklilerine Sevindirici Haber: Maaşlarda Yüzde 40 Artış Yolda!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2024'te alacakları zammı Kasım ayı enflasyon verilerinin resmi açıklanmasıyla öğreniyor. Emekli maaşlarında yüzde 40'a yakın bir artış bekleniyor. Ancak, kesin veri için Aralık ayı enflasyon oranının açıklanması gerekiyor.

Enflasyon Verileri ve Beklentiler

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Temmuz'dan Kasım'a kadar olan enflasyon oranları sırasıyla yüzde 9,49, yüzde 9,09, yüzde 4,75 ve yüzde 3,43 olarak kaydedildi. Kasım ayı enflasyonu yüzde 3,28 olarak açıklandı. Son altı ayın ortalaması yüzde 33,66 oldu ve Aralık ayı enflasyonunun bu ortalama ile yüzde 40'a yaklaşması bekleniyor.

Zam Oranı Tahminleri ve Değerlendirmeler

Aralık ayı enflasyon verisinin 3 Ocak'ta açıklanması bekleniyor. Uzmanlar, yıllık enflasyonun yüzde 64’ünün altında kalmayacağını tahmin ediyorlar. Son altı ayın enflasyon oranı yüzde 37,76 olarak hesaplanırken, yıllık enflasyon oranının yüzde 68'e çıkması durumunda zam oranının yüzde 40,26'ya ulaşabileceği düşünülüyor.

Emekli Maaşlarındaki Güncellemeler

Meclis'te yapılan çalışmalarla emekli maaşlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Ocak ayı zammında, enflasyon oranına ek refah payı ekleneceği biliniyor. Bu düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı 10.000 TL olarak belirlenecek.

Ekonomi Haberleri