SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Müjde! Maaş Farkları 4 Şubat'ta Hesaplarınızda Yansıyor! Kaçırmayın!

Türkiye genelindeki milyonlarca emekli için heyecan verici bir gelişme! Emekli maaşlarına dair yeni düzenlemeler 4 Şubat'ta hesaplarda yatırılacak. Bu düzenleme, emekli maaşlarına yüzde 11,68'lik refah payı ve vergi iadesi kapsamında ek ödemeler ekleyerek emeklilere önemli bir artış sağlıyor.

Aylık Artışlar Enflasyona Göre Belirlendi

Aralık ayında açıklanan enflasyon oranlarıyla birlikte, yaklaşık 16 milyon emekli ve memur için 2024 Ocak-Temmuz dönemine ait 6 aylık maaşlar belirlendi. Yüzde 37,57'lik enflasyon artışı, memur emeklileri için belirlenen yüzde 15'lik artışla birlikte yüzde 49,25 oranında zam anlamına geliyor.

Refah Payıyla Eşitlenen Emekli Maaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de Ocak-Temmuz dönemine ait artış oranına yüzde 11,68 puanlık refah payı eklenerek memur emeklileriyle eşitlenmiş oldu. Bu sayede tüm emeklilere yüzde 49,25 oranında zam yapılmış oldu.

Resmi Gazete'ye Kalan Düzenlemeler

Emekliye refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onay alarak torba yasa içerisine eklendi. Yasalaşan düzenlemeler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın talimatıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlıklar tamamlanacak ve emekli maaş farkı ödemeleri gerçekleştirilecek.

Çifte Artış ve Ek Ödemeler Emeklilere Müjde

Bu zamla birlikte, düşük gelirli emeklilere seyyanen ödeme de yapılmış olacak. Taban maaşın 7.500 TL’den 10 bin liraya çıkartılması, bu rakamın altında kalan tüm emekli aylıklarının Hazine desteği ile 10 bin TL’ye tamamlanmasını sağlayacak. Yüzde 37,57’lik enflasyon artışı üzerine eklenen yüzde 11,68 puanlık zam farkları, emeklilere çifte artış olarak yansıyacak. Bu artışlarla birlikte emeklilere ayrıca vergi iadesi kapsamında yüzde 4 ek ödeme de yapılacak.

4 Şubat'ta Hesaplarda!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa çıkmadan önce maaşlarını almışlardı. Ancak, yüzde 37,57 oranındaki enflasyon farkı eklenerek yapılan ödemelerin ardından, şimdi de yüzde 11,68 puanlık refah payı ve 10 bin TL taban maaş farkları 4 Şubat haftasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Ekonomi Haberleri