SSK, Bağkur, memur emeklileri yararlanacak! 1 TL bile alınmayacak: Bedava oldu!

Emeklilere müjdeli haber geldi! Artık ücret alınmayacak! Detaylar haberimizde.

Emeklilik haberleri gündemin önemli konularından biri olmaya devam etmekte. İster SSK, ister BAĞ-KUR, ister Emekli Sandığı olsun, güncel hizmet artık ücretsiz. Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) duyurdu. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

O UYGULAMA EMEKLİLERE ÜCRETSİZ OLACAK

Bakanlık ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan güncel anlaşma kapsamında emeklilere ve eşlerine kaplıca hizmetleri tamamen ücretsiz verilecek. Geçen aylarda açıklanan emekli vatandaşlara yönelik sosyal yardım paketi kapsamında yedi çeşitli alanda destek sağlanacağı duyuruldu. Devlet, refah devleti fikrini güçlendirmek adına emeklilere yönelik çeşitli yardımlar yoluyla bu hedefe ulaşmayı umuyor. Bu destekler arasında SGK ile iş birliği çerçevesinde kaplıca desteği öne çıkıyor. Kaplıca tedavisi almak isteyen emekliler bunu evde tek başlarına yapabilirler. Kaplıca uygulamaları emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin şekilde faydalanmalarına olanak sağlamaktadır. Sağlık Bakanlığı'yla yapılan anlaşma kapsamında kaplıca tedavisi koşullarını sağlayan emekliler, eşinin sigortası olmasa bile bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 


Kaplıca tedavileri SGK tarafınca ücretsiz bir bakım hizmeti olarak kabul edilmekte olup, anlaşmalı olduğunuz kaplıca tesislerinde çeşitli sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Bu hizmetten faydalanmak adına emekli vatandaşların belirli koşulları sağlaması ve gerekli belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir. Kaplıcalar sağlığınıza iyi gelen doğal maden sularıyla tanınır. Emeklilerin bu yardımdan yararlanabilmesi için en yakın SGK Müdürlüğüne başvurması, gerekli belgeleri sunması ve sağlık raporu alması gerekiyor. Kaplıca bakımları; banyo bakımları, çamur banyoları ve inhalasyonlar gibi hizmetleri içerir.

Ekonomi Haberleri