SSK, Bağkur emeklileri o tarihte zil takıp oynayacak! Tüm hesaplara ek ödeme yapılacak

Emekli maaş ödeme tarihleri ile ilgili açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye ek maaş zammı emekli vatandaşları sevindirirken diğer taraftan da emeklilerin gözü emekli maaş farkının ödeneceği tarihe çevrildi. İşte ayrıntılar.

Emekli maaşı ödeme tarihlerine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 oranında ek maaş zammı yapılacağı müjdesini verirken, emekli maaşına zam oranı da yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya çıktı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bir artış daha yapıldı ve aynı yüzde 49,25'lik artış SSK ve BAĞ-KUR'daki memur ve emeklilere de uygulandı. Bu bakımdan emeklilerin gözü maaş farklarının ödeneceği gün üzerindedir.


Ocak ayı geldiğinde yeni dönem maaş zamları da açıklandı. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 37,57 oranında zam farkı elde etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kamuoyuna açıklamasının ardından önce yüzde 42,6'ya çıkarıldı, ardından yüzde 49,25'te durduruldu.

Milliyet'in haberine göre; Böylece memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni süre uzatma tutarları eşitlendi. Yönetmelik TBMM Genel Kurulu tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla resmi gazetede yayımlanmasının ardından emeklilerin maaşlarına zam yapılacak.


ZAM FARKI NE ZAMAN HESAPLARA GEÇECEK?

Artış farkları emeklilerin hesaplarına ne zaman aktarılacak? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz ve Yeminli Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin konuları anlattı.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'ın açıklamaları şöyle: "Önemli ve özellikle çalışma hayatıyla ilgili bölümleri içeren mevcut yasa meclisten geçti.

Cumhurbaşkanının imzasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak ve şubat ayının ilk haftasında ödeneceğini düşünüyorum. Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'ın da bu yönde açıklamaları var."

Muhammet Bayram'ın açıklamaları şöyle: "Meclis, SSK ve Bağkur'un emekli maaşlarına daha fazla zam getirdi. Bugünden itibaren hesaplara aktarılacak.

Emeklilere Ocak ayında maaş artışı yapılmadı. Şubat ayında hem yüzde 49,25'lik bir artış hem de yüzde 11,68'lik bir artışı kaçırdılar. Şubat ayından itibaren ek ödemeler yapılacak. Ek ödemeler, ödeme dönemi beklenmeden yatırılır.


EK ZAM ALSA DA KÖK MAAŞI 10 BİN TL ALTINDA ALANLARA NE OLACAK?

Asgari maaş artışı 10 bin TL'nin altında olanların maaşı 10 bin TL'ye çıkarıldı. Asgari maaş ile asgari emekli maaşı arasında düzenleme yapılması gerekiyor. Temel maaş asgari emekli maaşına eşit olmalıdır.

SGK kaynaklarına göre yaklaşık 5 milyon emekli asgari emekli maaşı alıyor. Bu düzenleme birçok vatandaş için geçerlidir. Asgari emekli maaşının temel maaş olduğunu varsayıyorum çünkü enflasyonist süreç daha sonra geliyor.

EMEKLİLİKTE 2 ÖNEMLİ DÜZENLEME GELİYOR

Şu anda bir ev hanımının sigorta primi en düşük 6 bin 400 TL, en yüksek ise 48 bin TL civarında. Kanunlaşırsa bunun 1/3’ünü ülkemiz karşılayacak. Bu da ev hanımının daha az prim ödeyerek emekli olmasının önünü açıyor.

Esnafın erken emekliliğinin bu yıl içerisinde çözüleceğine inanıyorum. Yatırımcılar 9 bin gün sonra çekilebilirler. Bunun kademeli olarak 7.200 güne inmesini bekliyoruz.

Ev hanımları için ek destek yakında sunulacak. "Bağkurluların prim günlerinin bu yıl 7.200'e düşeceğini tahmin ediyorum."


EMEKLİYE EK ZAM MECLİSTEN GEÇTİ!

Plan ve Bütçe Kurulu, emeklilerin sosyal yardım bölümüne ve asgari 10 bin TL emekli maaşına ilişkin kuralları onayladı ve torba yasa eklendi. Daha sonra parlamentonun genel kurulunda oylanarak yasalaştı. Emeklilerin daha da artması için son adım kaldı. Kurallar Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMASI BEKLENİLİYOR

Emeklilerin üçüncü zammına ilişkin yasa, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandığında yürürlüğe girecek.

Yüzde 49,25 oranındaki artış hesaplandığında maaş artışları şöyle oldu:

7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi yüzde 49,25 artışla 11 bin 641 TL alacak.

10 bin TL emekli maaşı alan kişiye ise yüzde 49,25 artı 15 bin 522 TL verilecek.

12 bin 500 TL olan emeklinin yeni maaşı ise 19 bin 402 TL oldu.

15 bin TL emekli maaşı alan kişinin maaşı 23 bin 283 TL'ye çıkıyor.

Yeni zam oranıyla 20 bin TL emekli maaşı alan emeklinin maaşı 31 bin 44 TL oldu.


EK ZAMSIZ EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ YAPILDI

SGK maaş ödeme takvimi her zamanki gibi devam etti. Sosyal katkı payı olmadan artan emekli maaşları 17-28 Ocak tarihleri ​​arasında hesaplara aktarıldı. SSK emeklileri 17-25 Ocak'ta, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak'ta maaşlarını aldı. Ek artış aralıkta ödenir. Tahsis numarasına göre ödeme planı şöyle:

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılmaktadır.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde almaktadırlar.

EK ZAMLI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılan ilave artıştan kaynaklanan farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yaklaşık bir hafta içinde hesaplara aktarılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı emekli maaşlarının daha da artırılmasına ilişkin kanuni tebliğ resmi gazetede yayımlanacak, emekli maaşlarının daha da artırılması bu haftadan itibaren değerlendirmeye alınacak.

Ekonomi Haberleri