SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Emekli maaş ödeme takvimi açıklandı!

Emeklilerin merakla beklediği o gün geldi! Maaş zamları belirlendi! Peki maaşlar ne zaman yatacak? Tüm detaylar haberimizde.

Temmuz ayında emekli ve memura yapılacak zam oranları merakla bekleniyordu. O teklif belli oldu! Yeni emekli maaşları bu kadar olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞLARI BELİRLENDİ

AKP torba yasa teklifini meclise sundu. Yapılan teklifte en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL olması yer alıyor. Memurlar yüzde 17.55 enflasyon zammı yanında seyyanen 8 bin 77 TL ödeme alacak. Bağ Kur emeklisi esnafın mevcut maaşı 5.456.67 TL + 2.043.33 TL olarak 7 bin 500 TL'ye yükselecek. Bağ Kur tarım, SSK 2000 öncesi, SSK 2000 sonrası emeklilerin de mevcut maaşlarına yapılan zam oranlarıyla ödemeler 7 bin 500 TL'ye yükselecek. Memurlar her ay 15. gün maaşlarını alıyor. Yeni teklife göre en az bir hafta öncesinde maaş bordrolarının hazır olması gerekiyor. Yani bu ay zamlı maaşların yatması için teklifin bu hafta bitmeden meclisten çıkması gerekiyor. Eğer düzenlemeler yetişmezse ek bordro düzenlemesi de yer alıyor. 


Torba yasa teklifine göre en düşük memur maaşı 22 bin TL olurken asgari ücret desteği, 6 aylık enflasyon farkına göre maaş düzenlemeleri, 7 bin 500 TL ve üstündeki emekli maaşlarına kademeli zam durumları da teklif içinde yer aldı. Düzenlemeyle birlikte 7 bin 500 TL üstünde emekli maaşı alan SSK ve Bağ Kur emeklisi vatandaşların maaşlarında kademeli zam uygulaması olacak. 7 bin 500 TL ile 10 bin arasında maaş alanlar birinci kademe, 10 bin TL ve 15 bin TL arasında maaş alanlar ikinci kademe, 15 bin TL üstünde maaş alanlar üçüncü kademe olarak değerlendirilecek. Haziran ayı enflasyon oranlarının da açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranları belli oldu. Emekli ve memur maaşlarına ek olarak refah payı eklemesi de yapılacak. Resmi Gazete aracılığıyla maaş düzenlemeleri yayınlandıktan sonra 17 Temmuz tarihinden itibaren emekliler maaşlarını alacak. SSK emeklileri 17-26, Bağ Kur emeklileri 25-28 Temmuz arasında zamlı maaşlarını alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Mart ayından beri üstünde çalışılan maaşlarla ilgili düzenlemenin yakın zamanda meclise gitmesi bekleniyor. 

Ekonomi Haberleri