Son dakika gelişmesi: Meclis'ten memur ve emekliye zam teklifi geçti, ancak torbadan seyyanen zam çıkmadı!

Son dakika! Memur ve emekli zam teklifi Meclis'ten geçti, ancak seyyanen zam yapılmadı. Emeklilerin beklediği artış gerçekleşmedi. Detaylar için makalemizi okuyun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı grup konuşmasında önemli açıklamalar yapıldı. TBMM'den çıkacak kararlar, memur maaşlarına verilecek olan 8.077 TL'lik seyyanen zammın kök ücretlere yansıtılması ve aynı miktarda emeklilere de seyyanen zam yapılması tartışmalarının ardından büyük bir merakla bekleniyordu. Ancak son açıklamalar, emeklilerin hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. İşte emekli maaşlarıyla ilgili tüm detaylar...

Emekliler Mağdur Durumda

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri, maaşlarına yapılan %25'lik zam oranlarının beklentileri karşılamadığını gördüler. TBMM Genel Kurulu'ndan çıkacak kararlar büyük bir merakla beklenirken istenen sonuç maalesef alınamadı. Emekli ve memur maaşlarına yönelik zam paketini içeren torbadan seyyanen zam kararı çıkmadı. İlgili madde üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı ifade edilirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren 18. maddeye MHP'nin çekimser kaldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde memur emeklilerine %25'lik zam yapılması ve memur maaşlarına 8.077 TL seyyanen zam yapılmasıyla ilgili maddeler, TBMM'den geçti. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklilerini bekleyen karar ne yazık ki çıkmadı.

Devlet Bahçeli'nin Açıklamaları

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında emeklileri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Uzun bir süredir gündemde olan emekli maaşlarıyla ilgili konuşuldu. Devlet Bahçeli, "Emeklilere yapılan %25'lik maaş artışının, bizim gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli olmadığını düşünüyoruz. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına eklenen 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücretlere ve aynı miktarla emekli maaşlarına yansıtılmasıdır," şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri