Son Dakika: Dolar Kuru Düşüşe Geçti

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası dolar kuru düşüşe geçti. İşte piyasalarda son durum ve dolar kuru ile altın fiyatında son rakamlar.

Son dakika : Faiz sonrası dolar düşüşe geçti.

Merkez Bankası bugün 2019 yılının son faiz kararını açıkladı. Faiz kararının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu dolar kuru ile altın fiyatlarınının tepkisi oldu. Peki dolar kurunda son durum nedir? Altın fiyatları ne kadar? İşte detaylar.

200 BAZ PUANLIK İNDİRİM

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan PPK toplantısı sonrası karar yayımlandı ve faizde 200 baz puanlık bir indirime gidildi. Yüzde 14 seviyesinde olan politika faizi 2 puanlık indirimle yüzde 12 seviyesine kadar getirildi. 

FED FAİZİ SABİT TUTTU

Amerikan Merkez Bankası tarafından dün gece bir açıklama yapıldı ve faizlerin 1.50-1.75 seviyesinde sabit tutulduğuna yer verildi. 

İNDİRİM ÖNCESİ DOLAR

Fed ve Merkez Bankası 'nın faiz kararı öncesi dolar kuru 5.81 TL seviyesinde seyrediyordu. Fed 'in faiz kararı sonrası dolar kurunda bir oynama olmadı. Bugün sabah saatlerinde 5,80 TL seviyesinde olan dolar kuru, Merkez Bankası 'nın faiz kararı öncesi de bu seviyede seyrediyordu.

İNDİRİM SONRASI DOLAR KURU

Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası dolar kuru düşüşe geçti ve 5,77 TL 'ye geriledi. Euro kuru ise 6,44 TL seviyesinden işlem görüyor. 

GRAM ALTIN

Gram altın ise 275 TL seviyesinden 274 TL 'ye geriledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Ekonomi Haberleri