Skoda o modelde gemileri yaktı! Fiyat etiketi sadece 669 bin TL oldu

Türkiye'de araba fiyatları hızla artıyor, bu nedenle araba sahibi olmak isteyenler ise uygun fiyata araba almanın yollarını arıyor. Bu kapsamda 669.900 TL'ye satılan Skoda Fabia üzerinde duruluyor. Detaylar burada..

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları giderek rekor seviyelere yükselmesinden dolayı Türkiye'de otomobil satın almak imkansız hale geldi. Ekonomik krizin derinleşmesi, döviz kurlarındaki artış, TL'deki değer kaybı ve aynı zamanda enflasyondaki fahiş yükseliş nedeniyle sıfır ve ikinci el pazarında fiyatlar son yıllardaki en yüksek seviyelere çıktı.

Sıfır veya ikinci el araba satın almakta zorlananlar, çareyi araç kredisi aracılığıyla buldu. Ancak, Merkez Bankası (TCMB) geçen yıl faiz politikasını değiştirerek bankaların sunduğu gayrimenkul, taşıt ve tüketici kredilerindeki faiz oranlarını yüzde 50'ye çıkardı. Bankalar kredi faiz oranlarını maksimum yüzde 5,50'ye çıkararak kredi çekmek isteyen vatandaşların araç almasını imkansız hale getirdi. Bu nedenle halk uygun fiyatlarla araba satın almanın yollarını aramaya başladılar.

Otomobil firmaları vatandaşlara uygun fiyata taşıt kredisi sunuyor ancak vatandaşlar otomobil almak istediğinde devletin bazı vatandaşlara sunduğu ÖTV muafiyetine de odaklanıyor. Ancak ÖTV muafiyetinden faydalanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

SKODA FABİA ÖTV’SİZ 669 BİN 900 TL


Devlet, yüzde 40 ve daha fazla engelli vatandaşların yeni araç alımlarında ÖTV'den muaf olmalarına izin veriyor. Bu muafiyetten faydalanmak için en az %40 engelli olmanız ve bu engelliliği SGK'dan alacağınız belgelerle kanıtlamanız gerekmektedir. Bu kapsamda engelli vatandaşlar, yeni araç alırken sosyal sigorta kurumundan yüzde 40 engelli olduğuna dair belge almaları halinde ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek.

Skoda ise, Türkiye'nin en sevilen ve en çok satan modellerinden Fabia'yı ÖTV istisnası ile 669.900 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Peki ÖTV muafiyeti olan Skoda Fabia modelinin fiyatı ne kadar? İşte Skoda Fabia'nın ÖTV'siz fiyatları:

Fabia Elite 1.0 TSI 110 PS DSG: 669 bin 900 TL

Fabia Premium 1.0 TSI 110 PS DSG: 682 bin TL

Ekonomi Haberleri