Skoda Bu Yılda Yaptı Yapacağına! İşçilere Müthiş Yardım Kampanyası Başlattı! Tam Tamına..

Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto, çalışanlarını önemseyerek büyük bir adım atıyor. Yeni yılda 25 maaştan fazla ikramiye vaadiyle, çalışanlarına hak ettikleri değeri veriyor. İşverenler arasında örnek bir paylaşım kültürü oluşturarak sektörde fark yaratıyor.

Skoda Türkiye distribütörü olan Yüce Auto A.Ş'nin patronu Ahmet Yüce, geçtiğimiz yıl tüm çalışanlarına 25 maaş tutarında bir ikramiye vermişti. Bu yıl da bu miktarın üzerinde bir ikramiye vermeyi planladığını duyurdu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) önerdiği 10.100-10.400 TL asgari ücret teklifine eleştirilerde bulunan Ahmet Yüce, çalışanların haklarının korunması gerektiğini vurguladı. Yüce, 2022 yılında da çalışanlarına 25 maaş ikramiyesi vereceklerini ve diğer şirketlerin de paylaşma kültürünü benimsemeleri gerektiğini ifade etti.


Ahmet Yüce, Çalışanlara Büyük İkramiye Verecek

Geçtiğimiz yıl, Skoda Türkiye distribütörü olan Yüce Auto A.Ş'nin patronu Ahmet Yüce, tüm çalışanlarına 25 maaş tutarında bir ikramiye ödemesi yapmıştı. Ahmet Yüce, bu yıl da bu miktarın üzerinde bir ikramiye vermeyi planladığını açıkladı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından sunulan 10.100-10.400 TL asgari ücret teklifine Ahmet Yüce, Yüce Auto-Skoda patronu olarak eleştirilerde bulunarak özel sektöre seslendi. "ÇALIŞANLAR İÇİN PAZARLIK YAPILMASINI KINIYORUM" dedi.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci ile yaptığı bir röportajda Ahmet Yüce, işverenlerin çalışanlarına nasıl bir tutum sergilediğini anlamadığını dile getirdi. Onun gözünde, bu durumun bir pazarlık konusu olabileceği fikri bile kabul edilemezdi. Ahmet Yüce, çalışanların Yüce Auto'nun bir parçası olduğunu ve başarılarının onlar sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Bu nedenle kazancın da paylaşılması gerektiğini vurguladı. TİSK'in teklifinden memnun olmadığını ve onu kınadığını ifade eden Yüce, devletin her şeyden sorumlu olmaması gerektiğini de ekledi.

Çalışanların Hakları Korunmalı

Ahmet Yüce, sessiz kalan büyük grupları ve özel sektörü gerçekten anlamadığını dile getirdi. Çalışanların haklarının korunması gerektiğini belirten Yüce, çalışanlarının Yüce Auto'nun ailesinin bir parçası olduğunu ve onların haklarını savunduğunu söyledi. Kendi şirketleri ve Doğuş dışında, başka hiçbir şirketin bu konuda öne çıkmadığını ifade etti.

25 Maaştan Fazla İkramiye Verilecek

Ahmet Yüce'ye gelecek yıl için verilecek olan 25 maaş tutarındaki ikramiye soruldu. Özpeynirci'nin bu sorusuna Ahmet Yüce, "Tabii ki vereceğiz, hatta daha fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım ve diğer şirketlerin de aynı şekilde davranmaları gerektiğini düşünüyorum." şeklinde cevapladı.

Ekonomi Haberleri