Sıkı tutunun, felaket herkesi sürükleyecek! Ünlü ekonomist üzülerek açıkladı

Artan yaşam maliyetleri ve enflasyonda yükseliş trendi milyonlarca insanı mali sıkıntı içinde bıraktı. Tüketiciler bu konuda oldukça mağdur olurken birbiri ardına patlamalar yaşanıyor. Tanınmış bir iktisatçının üç buçuk yıl önceki öngörüsü bu dönemde gerçeğe dönüştü. O zaman bile, düşük gelirli insanların maddi sıkıntı çekeceğini biliyordu. Detaylar haberimizde..

Ekonomik sorunların devam ettiği Türkiye'de enflasyon yükselme eğilimini sürdürüyor. Yükselen enflasyon karşısında halkın cebindeki paralar eridi. Temmuz ayında yapılan asgari ücret artışının ardından birçok bölgede bir dizi zam açıklandı.

"Yanlış Mali Disiplin Politikası"

Asgari ücret artışının meydana geldiği günlerde bile enflasyon durmuyor. Artan yaşam maliyeti ulusal bir sorun haline geldi. Bugün aldığınız şey yarın daha pahalı olabilir. Son olarak ÖTV ile KDV artışlarıyla birlikte akaryakıt fiyatları da 6 TL arttı.

Art arda gelen zamlar milleti boğuyor. Ünlü ekonomist Ozan Bingöl'ün sosyal medyada paylaştığı 3,5 yıllık tahmin şimdilerde yeniden gün güzüne çıktı. Bugün yaşadıklarımızla ilgili üç buçuk yıl önce uyarıda bulunan uzman ismin açıklamaları gündem oldu.

YAŞANACAKLARI DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİ


2023'ün ikinci yarısından itibaren maaşlar arttı ama birçok alanda cumhurbaşkanı kararından dolayı KDV, ÖTV, pasaport harçları ve daha birçok fiyat artışı devam ediyor. Öte yandan ekonomik zorluklara rağmen yoksulluk içinde yaşayan halk ise fiyat artışlarına karşı çıkıyor.

Ünlü iktisatçı Ozan Bingöl, bundan tam 3,5 yıl önce yaptığı bazı tahminlerle bugün ne olacağını söylemişti. Ozan Bingöl, geçmişte bugünlerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Zamanında ve doğru bir şekilde uygulanmayan mali disiplinle ilgili politikalarının en yüksek maliyeti, birikimi kısıtlı, düşük maaşlı ve işçiler üzerindeki vergi yükünü düşük gelir grubu çekmek zorunla kalabilir."

Kısa bir süre öncesinde bir paylaşım daha yapan Ozan Bingöl, "Üç buçuk yıl öncesinde olabilecekleri tek bir tweet ile anlatmaya çalıştık, bugün ne yazık ki bu hale geldik" sözleriyle duyurdu. 

Ekonomi Haberleri