Sigara tiryakilerine kötü haber! Çok büyük zam geliyor

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından sigara fiyatlarına bir zam daha yapılabileceğini duyurdu.

Sigara fiyatlarında yeni artışlar bekleniyor. Son dönemde sigara fiyatlarına zam geldi. Bu artışın ardından sigara kullanıcıları artışa isyan etti. Diğer taraftan; Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabı üzerinden sigara fiyatlarına daha da zam yapılacağını duyurdu.

Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaraya uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nde (DPPI) son altı ayda yaşanan artışa paralel olarak otomatik olarak yüzde 19,49 oranında artırıldığını açıkladı. Bu karar sonrasında sigara fiyatlarına ciddi oranda zam yapılarak bazı gruplarda bu zam miktarı 10 TL'ye kadar çıkıldı.

Ağustos ayında yeni zam olabilir!


Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında önümüzdeki ay içinde yeni sigaralara 5-6 TL'lik zam beklendiğini öne sürdü. Bu durum sigara içenleri endişelendirse de bu alandaki gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Sigara fiyatlarında son dönemde yaşanan artış tüketicilerde büyük heyecan yarattı. ÖTV ve vergi artışıyla birlikte sigara paketi fiyatları da giderek artıyor. Bu aynı zamanda tütün satışlarında ve tüketim davranışlarında da değişikliklere yol açabilir.

Artan tütün fiyatları tüketicilerin maddi sıkıntı yaşamasına ve alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmesine neden oluyor. Gelecekteki fiyat artışları sigara içenlerin gelecek planlarını etkileyebilir ancak bu alandaki faaliyetler yakından izlenmektedir.

Ekonomi Haberleri