Sigara Fiyatlarına 9 TL Zam Geldi!

2023 Temmuz ayında sigaralara yapılan zamlarla birlikte güncel sigara fiyatları arttı. En düşük 36,50 TL, en yüksek 48 TL.

Tütün Ürünlerine Zam Geldi, Sigara Fiyatları Değişti

2023 Temmuz ayında yapılan yeni zam, tütün ürünlerinin satış fiyatlarını önemli ölçüde etkiledi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı ve bu değişiklik birçok üründe ardı ardına zamların yaşanmasına sebep oldu.

Sigara Fiyatlarındaki Yükseliş

Bu zamdan etkilenen tütün ürünleri arasında sigaralar da bulunuyor. Temmuz ayında, efektif KDV oranı yüzde 15.25'ten yüzde 16.67'ye yükseldi ve özel tüketim vergisi (ÖTV) artışıyla birlikte sigaralara 5 TL zam yapıldı.

Maliye çarpanının 6.8'den 8.5'e yükselmesi de tütün ürünlerinin maliyetini artırdı ve bu artış perakende satış fiyatlarına yansıdı. Sigara fiyatlarındaki bu tahmini 8.5 Türk Lirası'lık artış, sigara tiryakilerini temmuz ayında daha pahalı bir alışveriş yapmaya yönlendirecek gibi görünüyor.

2023 Temmuz Güncel Sigara Fiyatları

Temmuz ayında güncellenen sigara fiyatları listesine göre, en düşük sigara fiyatı 36,50 TL iken, en yüksek sigara fiyatı 48 TL olarak belirlendi. Kent D Line serisine ait çeşitli sigaralar 43 TL olarak satışa sunuldu. Rothmans, Tekel 2000, Viceroy, Pall Mall ve Samsun gibi markaların sigara fiyatları da 40 TL ile 42 TL arasında değişiyor.

JTI Grubu'na ait sigaraların fiyatları da diğer markalardan farklı değil. Winston serisine ait sigaralar 43 TL ile 46 TL arasında fiyatlanıyor. Camel, Monte Carlo, LD ve diğer çeşitli JTI markalarının sigara fiyatları da benzer aralıklarda yer alıyor.

PMI (Philip Morris International) Grubu'nun sigara fiyatları da listeye yansıdı. Marlboro Edge serisine ait sigaralar 44 TL'den satılırken, Marlboro Touch Blue, Marlboro Red ve diğer çeşitli Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield ve L&M markalarının sigara fiyatları 42 TL ile 48 TL arasında değişiyor.

Ekonomi Haberleri