Sıfır araçlarda fiyatlar düştükçe düştü! Bu listeye bakmadan sakın alışverişe çıkmayın

Türkiye'de satılan sıfır otomobilin en düşük fiyatı neredeyse 700 bin TL'yi aştı. Araç sahibi halkın bütçesini aşmadan uygun fiyata yeni bir arabaya sahip olmanın hayalini kurarken, sıfır otomobil pazarındaki en ucuz otomobillerin hangileri olduğu da belli oldu.

Türkiye genelinde son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler, başta sıfır otomobil pazarındaki premium fiyatlar olmak üzere pek çok pazarda fiyatların artmasına neden oldu ancak bunun sonucunda vatandaşlar otomobil sahibi olma hayallerini veya ikinci el otomobil pazarına yönelme hayallerini erteliyor.

Türkiye'de satılan en ucuz otomobil belli oldu!

Eskiden sıfır otomobil pazarında fiyatların artması nedeniyle araç sahibi olmak isteyenler bankalara güveniyordu ancak banka faizlerinin artmasıyla birlikte insanların elinde kalan tek seçenek ikinci el otomobil piyasası oldu. Sıfır otomobil pazarında en ucuz satan otomobil markası belli oldu. Açıklamanın ardından listeye baktığımda sıfır bir otomobilin en düşük satış fiyatının 700 bin TL olduğunu görüldü.


Türkiye'de Aralık sonu satılan en ucuz sıfır otomobil ve araçların güncellenen fiyat listesinde 3 adet Fiat marka otomobil, 2 adet Hyundai marka otomobil, 2 adet Renault marka otomobil, 1 Kia marka otomobil, 1 adet de Citroen marka otomobil yer alıyor. Uygun fiyatlı araba denilince akla gelen otomobil markalarından biri olan Fiat, ön plana çıkarken, en ucuz sıfır otomobiller listesi şu şekilde yayınlandı:

Fiat Egea HB Street 1.4 Fire 95 HP Manuel Benzinli satış fiyatı: 854 bin 900 TL

En uygun fiyata sahip arabalar listesinin içinde 2 Renault marka araba da var. Bunlardan birisi Renault Clilo equilibre 1.0 SCe 65 hp satış fiyatı: 852 bin TL

En ucygun fiyata sahip arabalar listesindeki ikinci araç ise Taliant olduğu görüldü. Renault Taliant Joy 1.0 Sce 65 bg satış fiyatı: 837 bin 900 TL

Citroen- Citroen C3 FEEL 1.2 PureTech 83 hp - 5 İleri Manuel satış fiyatı: 825 bin 200 TL

Seat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style satış fiyatı: 825 bin TL

Hyundai.- Hyundai i20 1.2 MPI 84 PS Jump Benzin Manuel satış fiyatı: 799 bin TL

Fiat EGEA SEDAN Easy 1.4 Fire 95 HP Benzinli satış fiyatı: 794 bin 900 TL

Fiat Panda City 1.0 70 HP Cross Manuel Mild Hybrid-Benzinli satış fiyatı: 792 bin 900 TL

Kia Picanto Feel 1.0L 67 PS AMT Benzin satış fiyatı: 780 bin TL

Ekonomi Haberleri