SGK'nın bu listesinde olanlar dikkat! Ödeme tutarı 8.240 TL'ye yükseldi: Hemen konrtol edin

SGK bu ödeme tutarlarını yükseltti! 8 bin 240 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

SGK tarafından yapılan son haberler herkesi ilgilendiriyor! Bu ödemeler 8 bin 240 TL'ye yükseldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK ÖDEMELERİ 8 BİN 240 TL'YE YÜKSELDİ

SGK tarafından yapılan açıklamalara göre emeklilere yapılan cenaze ödemeleri 5 bin 54 TL'den 8 bin 240 TL'ye yükseltildi. Yeni ödeme tutarları 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak. Cenaze ödemeleri vefat eden sigortalı kişinin ailesine ya da hak sahiplerine SGK tarafından verilen tek seferlik ödemelerdir. Bu ödemeler cenaze masraflarının karşılanması için kullanılır. 


Cenaze ödemesinden faydalanmak için sigortalı olarak çalışan kişinin iş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda vefat etmiş olması, sürekli iş göremezlik geliri, malullük ya da yaşlılık maaşı alırken vefat etmiş olması, kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası priminin bildirilmiş olması gerekiyor. Cenaze ödemesinden faydalanmak için SGK aracılığıyla başvuru yapmak gerekiyor. Başvurular Gelir Aylık Ödenek Talep Belgesi ile kuruma giderek yapılabiliyor. Cenaze ödeme tutarları her sene TÜFE oranlarına göre güncellenmektedir. 2023 senesin için cenaze ödeme tutarı 5 bin 54 TL'den 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında geçerli olmak üzere 8 bin 240 TL'ye yükseltildi. 

Ekonomi Haberleri