SGK'dan Devrim Niteliğinde Haber! Artık Prim Günü Şartı Yok, EYT'siz Emeklilik Yaşı 43'e İndirildi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik bekleyenler için büyük bir adım attı. Yayınladığı yeni erken emeklilik tablosu, 48-50 yaş aralığında olanların EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) şartı olmadan emekli olabileceklerini gösterdi. Bu yeni düzenleme, vatandaşlara EET (Erken Emeklilik Tablosu) endişesi olmaksızın erken emeklilik hakkı tanıyor. Detaylar ve milyonlarca çalışanı sevindirecek erken emeklilik haberinin ayrıntıları aşağıda yer alıyor.

2008, 2009 ve 2010 yıllarında işe giriş yapanlar için SGK, erken emeklilik koşullarını genişleterek şartları değiştirdi. Artık EYT olmadan erken emeklilik imkanı, 48-50 yaş aralığındaki kişilere sağlanıyor. Bu durum, milyonlarca kişi için emeklilik hesaplarını değiştirdi. Ancak kademeli emeklilik ne zaman başlayacak? Kademeli emeklilik başvurusu kimler tarafından yapılabilir? Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili en son gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz...

SGK'dan Yeni Erken Emeklilik Açıklaması: Kademeli Emeklilik İmkanı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT olmadan erken emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Sigorta giriş tarihi 2008, 2009 ve 2010 olan vatandaşlar için yeni düzenleme ile kademeli emeklilik fırsatı sunulacak. Böylelikle 4200 gün prim ödemesi yeterli olacak ve vatandaşlar 48-50 yaş aralığında erken emeklilik için başvuruda bulunabilecekler.

Yeni Erken Emeklilik TBMM Tarihi Açıklandı!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği yeni erken emeklilik düzenlemesinin Meclis tarihi nihayet belli oldu. Şu anda 83 maddelik torba yasa Meclis'te görüşülmeye devam ediyor. Torba yasaya eklenecek olan yeni düzenlemenin, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Meclis Genel Kurulu'na sunulacağı tahmin ediliyor.

EYT'yi Kaçıranlara Prim İndirimi Müjdesi!

Erken emeklilik için kademeli emeklilik sistemi kadar önemli bir müjde de prim indirimi olarak karşımıza çıkıyor. EYT'yi kaçıranlar için prim indirimi müjdesi yolda. Üstelik prim indirimi, yılbaşından önce Meclis'ten geçebilir. Böylece Bağ-Kur'lular 1800 gün prim indirimi alacaklar ve yeniden EET kapsamına girecekler. Yeni düzenleme ile birlikte 1.100.000 Bağ-Kur'lu, beş yıl erken emeklilik fırsatına sahip olacaklar.

Ekonomi Haberleri