SGK emeklilere yüzde 50 indirimi başlattı! 4A 4B 4C emeklilerine müjde!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), emeklilere yönelik binlerce şirketle sözleşme yaptığı bilgisi paylaşıldı. Sözleşmeli illerde emeklilere yüzde 10 ile yüzde 30 arasında bir indirim uygulanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" ilan etmesinin sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekliler adına çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda SGK, emeklilerin sosyal yardım düzeyinin artırılması amacıyla 30 büyükşehirde yaklaşık olarak 3 bin 350 firmayla emeklilere özel indirimlere ilişkin protokol imzaladı.

İl müdürlükleri aracılığı ile yapılan protokol anlaşmalarında; Marketlerden restoranlara, konaklamalardan ulaşıma, akaryakıt ürünlerinden sağlığa, berberden kuaför hizmetlerine, mobilyadan seyahate, otomobilden sigortaya kadar onlarca alanda %50'ye varan indirimler uygulanıyor.

"Emekliler.gov.tr"de yayınlanan ve sürekli güncellenen şirketler arasında İzmir, 1.410 şirketle ilk sırada yer alıyor. İzmir'i 553 firmayla Ankara, 253 firmayla Kocaeli ve 139 firmayla Mardin takip ediyor. İstanbul'da 43, Bursa'da ise tek firma var. Emeklilere indirim sunan diğer belediye ve firmalar ise şöyle: Balıkesir 23, Adana 12, Antalya 42, Aydın 72, Denizli 30, Diyarbakır 5, Erzurum 30, Eskişehir 12, Gaziantep 10, Hatay 14, Kahramanmaraş 23, Kayseri 18, Konya 14, Malatya 11, Manisa 134, Mersin 26, Muğla 37, Ordu 25, Sakarya 12, Samsun 22, Şanlıurfa 5, Tekirdağ 64. Toplam 81 ilde 5.500'ün üzerinde yerel firmayla anlaşma sağlanmıştır.

İNTERNET HİZMETLERİ KARGO, KONAKLAMA..


Ayrıca emeklilere özel “Emeklilik Paketi” hazırlayan PTTCELL, emeklilerin planlarının dışına çıkmasını önleyerek arama ve internet hizmetlerini uygun fiyatlarla sunuyor. PTT KARGO emeklilerine yüzde 20, PTT misafirhanelerine yüzde 50, PTT sosyal ve yerel tesislerinde ise yüzde 20 indirim uygulanmakta.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarında bir ay ücretsiz konaklayabilirken, emekliler için banka ve kredi kartları uygulaması da hayata geçiriliyor. Bu konuda 16 banka ile iş birliği anlaşması imzalanırken, emekliler kartla kendilerine belirlenen özel indirim ve ayrıcalıklardan yararlanabiliyor.

Ayrıca TROY logosuna sahip kart kullanan emekliler indirim, kampanya ve özel promosyonlardan yararlanıyor. YÖK ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, nesiller arası dayanışmayı ve aktif yaşlanmayı temel alan yaşlılara yönelik üniversitelerin geliştirilmesine karar verildi.

3. Yaş Üniversiteleri ise, Emeklilere “emekliliğin” son nokta olmadığını gösteriyor, tam tersine yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla yeni bir başlangıç ​​sunan bir akademik eğitim modelini sunuyor. Bu kapsamda 41 üniversiteyle protokol imzalandı.

EMEKLİLERE ÖZEL KART HİZMETİ SUNULACAK

SGK ile 16 bankanın arasında imzalanan işbirliği anlaşması sayesinde emekliler birçok kesintiden yararlanabilecek. Bu kapsamda bazı bankalar mevcut banka kartlarında indirim yapacak, bazıları ise özel tasarım emeklilik kartlarında indirim yapacak. Tasarlanan kartlarda Türk Asrı logosu ve Emekli Yılı logosunun yer alacağı ve bu kartların giyim, sağlık, market gibi bazı temel ihtiyaçlarda indirim sağlayacağı bildirildi.

Emekliler ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olanaklarından ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ait pansiyonlardan bir ay boyunca ücretsiz yararlanabilecek. Maliye Bakanlığı işbirliğiyle kamu kurumlarına ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim sağlanırken emeklilere özel sosyal tesislerde Türk-İş'e bağlı Tes-İş'te %30, Türk Metal'de %40, Koop-İş'te ise %30 indirim uygulanıyor.

Ekonomi Haberleri