Sezonun İlk Çam Balından Rekor Fiyat!

Çam balı üretim merkezlerinden olan Muğla'da, ilk sağım çam balı için mezat düzenlendi. Sezonun ilk çam balı 61 bin TL'ye satılarak rekor kırdı.

Nezle, öksürük ve boğaz yanmalarına iyi gelen çam balı, göz bozukluğunu düzelterek gözlerin daha iyi görebilmesini sağlıyor. Kalp ritmini bozan düzensizliği gideren ve kansızlığa iyi gelen bal, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Damar tıkanıklığı sıkıntısı yaşayanlar için öneme sahip çam balı fiyatıyla da dikkat çekiyor.

2 Bin 500 Kişiye İstihdam


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Ekonomi Gazetesi iş birliğinde, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde Ege İhracat Buluşmaları Muğla Toplantısı düzenlendi. Burada yaptığı konuşmada, tarım alanında kamu ve özel sektör iş birliğinde il genelinde pek çok yatırım ve proje hayata geçirildiğini söyleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile Seydikemer’de alt yapı ve inşaat çalışmaları devam eden 40 bin büyükbaş hayvan kapasiteli ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile ilimizi süt ve süt ürünleri ile hayvancılığın merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Projeler Yaygınlaşıyor


Akbıyık, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ambalajları Bertarafı Projesi, Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi, Muğla İlinin Hastalıktan Arilik Projesi, Buzağı Kalkanı Projesi, Seydikemer Eşen Çayı Balık Hastalıkları Tespiti ve Hastalık Haritası Çıkarılması Projesi’nin toplam bütçelerinin 11,1 milyon TL olduğu bilgisini verdi.

Sezonun İlk Çam Balı 61 Bin TL'den Alıcı Buldu


Ege İhracat Buluşmaları Muğla Toplantısında açılış konuşmaları sonrasında Muğla’nın ilk sağım çam balı için bir mezat düzenlendi. Hüseyin ve Nürsel Köseoğlu tarafından üretilen balın geliri, geçtiğimiz aylarda Edirne Keşan’daki elim kazada hayatını kaybeden Köyceğizli arıcı aileye, makine ekipman desteği olarak hediye edildi. Muğla’da bu yılın ilk çam balı için yapılan açık artırma kıran kırana geçti. Yaklaşık 2 kilogramlık bal, 61 bin TL ile Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit’te kaldı.

Ekonomi Haberleri