Sendika genel başkanı memurlara seyyanen zam istedi

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memur maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istedi.

Memur maaşlarının günden güne erimesi sebebiyle memur sendikalarının memur maaşlarına ek zam ısrarları sürüyor. TÜİK tarafından bugün açıklanan Mart ayı enflasyon verisi sonrasında memurlar arasında en fazla üyeye sahip sendika olan memur sen genel başkanından memur maaşlarına seyyanen zam açıklaması geldi.

Sendika genel başkanı memurlara seyyanen zam istedi

Sosyal medya hesabından açıkmala yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümetten memur maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istedi.

Yalçın'ın paylaşımı şu şekilde :

"Devletimiz, enflasyon kayıplarını telafi edecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, gelirler arasındaki makası daraltacak güce de iradeye de sahip. Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde, ek gösterge düzenlemesinde, en düşük emekli maaşını artırma ve EYT'yi çözüme kavuşturma iradesinde olduğu gibi en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerimizin haklı beklentisi görülmeli, seyyanen iyileştirme hayata geçirilmelidir"

Ekonomi Haberleri