Selçuk Geçer'in ortaya çıkardığı dolar tahmini! Planlandığı gibi her şey: Dolar 3 lira...

Dolar ve euro kurundaki şaşırtıcı yükselişlerin ardı arkası kesilmeden devam etmekte olup, ardı ardına açıklamalar gelmeye devam etmektedir. Selçuk Geçer, bilinen isabetli tahminleriyle şaşırtmaya devam etmekte ve "Lafı fazla uzatmadan..." ifadesiyle yeni bir yazısını paylaşmıştır.

Seçim öncesi ve seçim sonrası değerlendirmeleriyle uzman bir isim olan Selçuk Geçer, zam dalgası hakkında konuşmuştur. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yaşanan zam fırtınasına ilişkin açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, lafı fazla uzatmadığını belirterek, doğrudan konuya girmiştir. Zam dalgasının "henüz başlamış olduğunu" daha önce dile getiren uzman isim, tahminlerinde bir kez daha doğru çıkmıştır. KDV oranlarındaki ilk dalga zammından sonra gece yarısından sonra yeni zamların geldiğini ifade etmiştir.

DOLAR 3 TL OLACAK DİYENLERE

Geçmişte doğalgazın ücretsiz olduğu zamanlara dikkat çeken Selçuk Geçer, ücretsiz zamanların kısa süreli olduğunu açıklamıştır. Selçuk Geçer, "Dolar 3 lira olmazsa yüzüme tükürün" diyenlere seslenmiştir. Bu iddialarda bulunan kişilerin tamamen yok olduğunu belirten uzman isim, zamlardan bahsetmiştir.

SELÇUK GEÇER'DEN ZAM AÇIKLAMASI

Son günlerdeki zamları sıralayan uzman bir isim, ikinci dalgada neler olduğunu açıklamıştır. Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre ikinci dalgada;

  • Doğalgazın ÖTV'si %224 oranında artmıştır,
  • Benzinin ÖTV'si %198 oranında artmıştır,
  • Motorinin ÖTV'si %243 oranında yükselmiştir.

Doğalgazın zam öncesi metreküp fiyatının 0,023 TL olduğunu belirten Selçuk Geçer, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrasında bu fiyatın yaklaşık olarak 3 kat arttığını ifade etmiştir. Zam sonrasında doğalgaz ücretinin 0,0747 TL'ye yükseldiği gündemde yer almıştır. Sıfırların karıştırılması durumunda vergi miktarının 23 birimden 77 birime yükseldiğini Selçuk Geçer açıklamıştır.

Benzin fiyatlarındaki ÖTV artışıyla birlikte 28 TL'den 34 TL'ye yükselmiştir. Motorin fiyatlarındaki ÖTV artışı sonucunda ise 26 TL'den 32 TL'ye yükselmiştir.

HEP 50 LİRALIK ALANLARA SESLENDİ

Zamla birlikte alay eden 50 liralık alanlara hitap eden Selçuk Geçer, belirtilen fiyatın bir buçuk litre akaryakıta denk geldiğini belirtmiştir. Selçuk Geçer açıklamalarının devamında, "Anlayacağınız, seçim öncesi yediğimiz hurmalar bugün bizi tırmalıyor" ifadelerine yer vermiştir.

Seçim öncesi motorin fiyatlarının 19,40 TL olduğunu, günümüzde ise 33,18 TL'ye yükseldiğini ve seçim öncesi 19,81 TL olan benzin fiyatının şu anda 34,91 TL olduğunu ifade etmiştir.

Ekonomi Haberleri