Selçuk Geçer'den şoke eden emekli maaşı açıklaması! Meğer gerçek rakam buymuş!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir açıklamasında SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarının kademeli artış oranını Ocak 2024'ten itibaren yüzde 49,25 şeklinde belirlendiğini açıklamıştı. Artan bu orana göre emekli aylıkları resmi gazetede yayımlandıktan sonra hak sahiplerinin hesaplarına ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı bir açıklamada, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı Ocak 2024'ten itibaren uygulanacak kademeli artış şeklinde yüzde 49,25 olarak belirlendiği bildirildi. Bu artış emekli maaşlarında bir miktar artışa neden olacak ve ayrıntılar Resmi Gazete'de de yayınlanacak.

Ne yazık ki 3 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanamayacak. Kök emekli maaşı 6.700 TL ve altında olan emeklilere 10.000 TL maaş verilecek.

Bazı ekonomistler, emeklilerin mali zorluklarla ve düşük ücretlerle boğuşması nedeniyle bu durumu destekleyen açıklamalarda bulundu. Ekonomist Selçuk Geçer, emekli maaş zamları hakkında yaptığı açıklamasında emekli maaşlarını yüzde 49,25 oranında artıran hükümete övgüde bulundu ve 2008 emeklilik reformunu hatırlattı.


Selçuk Geçer, "İlk adım yasayı yeniden yürürlüğe koymaktır. Asgari emekli maaş tutarı asgari ücretin yüzde 110'u olmalıdır. Bu durumda asgari emekli maaşı 19 bin TL'ye çıkması gerekmektedir." dedi.

2008'de yapılan değişiklikler, emeklilik yenileme faktörlerinin, emeklilik oranlarının ve tabanlarının geliştirilmesine emeklilerin katılımını sağladı. Bu yasal reform, asgari ücret düzeyinde emekli maaşı kesintilerine yol açtı ve asgari ücret ile emekli maaşları arasındaki uçurumu genişletti.

Ekonomi Haberleri