Resmi Gazetede Açıklandı: 28 Temmuz'da Başvurular Başlıyor!

Garanti Bankası'ndan EYT ve emeklilere özel promosyon kampanyası! 10.000 TL üzeri aylığı olanlara 6.000 TL promosyon! İşte detaylar!

Yeni Emeklilik Düzenlemesi ile Bankalar Devreye Giriyor

27 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan EYT yasasının TBMM'de yasalaşmasıyla birlikte, emeklilik öncesi ve düşük maaş alan emekliler sevindirici haberler aldı. Bu düzenlemenin ardından, kamu bankaları ve özel bankalar hızla harekete geçerek emeklilere ve EYT'lilere yönelik özel promosyon ve kredi kampanyaları düzenlemeye başladı.

Garanti Bankası Emeklilere Özel Promosyon Kampanyası

Garanti Bankası, emeklilere ve EYT'lilere özel hazırladığı promosyon kampanyasında farklı maaş aralıklarına göre ödeme yapmaktadır. Bu kampanyaya göre:

  • 3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.600 TL promosyon,
  • 3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.200 TL promosyon,
  • 7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 5.400 TL promosyon,
  • 10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara ise 6.000 TL promosyon verilecektir.

Emeklilerin Banka Tercihi Önemli

EYT'liler, tercih ettikleri bankalarda emekli maaşlarını almaya başlayacaklar. Kamu ve özel bankalar, emeklilere 3 yıl taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emekli promosyonu ödemesi yapıyorlar.

EYT Düzenlemesi ile Gelen Avantajlar

EYT düzenlemesi kapsamında dikkat çeken bazı ana başlıklar şunlardır:

1. Her Yaş Grubundan İşe Girenler Yararlanabilecek

EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak ve yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar emekli aylığı alabilecektir.

2. Emekli Olanlara İşe Dönüşte Destek Prim

Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içerisinde tekrar işe başlayan çalışanlara yüzde 5 destek primi verilecektir.

3. EYT'lilere Kıdem Tazminatı Desteği

Düzenleme kapsamında ayrıca EYT'lilerin kıdem tazminatına ilişkin Kredi Garanti Fonu'ndan destek sağlanacaktır.

Bu düzenlemeler toplamda 5 milyon çalışanı etkileyecek ve 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabilmesini sağlayacaktır.

Garanti Bankası'ndan EYT Kapsamında Özel Kredi Paketi

Garanti Bankası, EYT kapsamında SGK prim borcunu ödemek isteyenlere de özel bir kredi paketi sunmaktadır. Bu kapsamda, EYT kredisi almak isteyenler 100 bin TL'ye kadar varan kredi seçenekleriyle krediden yararlanabilirler. Maksimum geri ödeme taksit tutarı 9.667 TL olarak belirlenmiştir.

Ekonomi Haberleri