Ramazan'da Bol Bereket! Devletten 2.900 TL Yardım Yolda! Başvurular Açıldı!

Ramazan ayı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için önemli bir destekle birlikte geliyor. Aile Bakanlığı'nın başlattığı Ramazan ayı için özel destek paketi, bu ailelere nefes aldıracak bir yardım sunuyor. İşte detaylar:

Ramazan Yardımı Başvuruları Başladı

Ramazan ayı yaklaşırken, devletten dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere önemli bir destek geldi. Aile Bakanlığı tarafından Ramazan ayında ödenecek Aile Destek Paketi kapsamında yapılacak ödemeler için başvurular başladı.

Kimler Ramazan Yardımı Alabilir?

Ramazan yardımından faydalanmak isteyenlerin dikkate alması gereken bazı kriterler bulunuyor. Muhtaçlık sınırının altında olan kişilere Ramazan ayı için yardım ödemesi yapılacak. Başvurular, T.C. kimlik kartı ile birlikte en yakın PTT şubesine gidilerek gerçekleştirilebilir. Ramazan yardımı miktarı 2900 TL olup, başvurular sırasında muhtaçlık kriteri olan hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

Aile Destek Paketi Ödemeleri de Devam Ediyor

Ramazan ayına kısa bir süre kala, devlet tarafından sağlanan Aile Destek Paketi yardımı ödemeleri de devam ediyor. Bu yardım, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere 15 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Başvuru yapmamış olan vatandaşlar, e-devlet üzerinden T.C. kimlik kartları ve şifreleri ile başvurularını gerçekleştirebilirler. Aile Destek Paketi yardımı miktarı en az 850 TL en fazla 1250 TL olarak ödeniyor ve başvuruların muhtaçlık kriterine uygun olup olmadığına bakılarak değerlendiriliyor. Alternatif olarak, T.C. kimlik kartıyla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından da aile yardımı başvurusu yapılabilir.

Ekonomi Haberleri