QNB Finansbank müşterilerine duyuru yaptı! O işlemden 1 yıl tek kuruş alınmayacak

Bankaların müşterileri için yaptığı kampanyalar hızla devam ediyor! QNB Finansbank bir sene ücret almayacağını duyurdu! Tüm detaylar haberimizde.

QNB Finansbank müşterilerinin yüzünü güldürecek haberleri verdi. Artık bu işlemlere para ödemek zorunda değilsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BİR SENE ÜCRETSİZ OLACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı 30 Aralık 2022 tarihinde yayımladığı düzenleme ile birlikte e-fatura ve e-arşiv uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirmişti. Düzenlemeye göre işletmeler ve mükellefler arasında önemli etkiler alındı. Değişiklik temelinde ciro limitlerinin aşağıda tutulması yer alıyor. 2022 senesi brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üstü olan mükellefler 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-fatura geçişi yapmak zorundaydı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bu düzenleme bazı sektörleri etkiledi. 


İnternet aracılığıyla ya da elektronik oramda satış yapan kişiler, gayrimenkul ya da motorlu taşıt satışı ya da kiralama yapanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyelerden işletme belgesi alıp konaklama hizmeti veren işletmeler 500 bin TL ve üstü satışları için e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmek zorunda. E-arşiv firmaların düzenlediği faturaları elektronik ortamda arşivleyebilmesi ve faturalara ihtiyaç duyulduğu zaman ulaşılması için uygulanan bir yöntem. Bu uygulama işletmelerin verimliliğinin artması, maliyetlerin azalması ve düzenlemeler için yeni bir düzenleme olarak sunuldu. E-fatura kullanmamanın cezası 2023 senesi için fatura bedelinin yüzde 10'u olarak uygulanıyor. QNB Finansbank müşterilerinden e-fatura ve e-arşiv için ek ödeme almayacağını paylaştı. 

Ekonomi Haberleri