PTT ile cepler bayram edecek! Kurban Bayramı için kollar sıvandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere doğum yardımı ödemesi yapıyor! Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımıyla ilgili detayları açıkladı. Doğum yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilmektedir. Bu yardım, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için geçerlidir. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının belirlenmesinde, 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da dikkate alınmaktadır.

Başvurular, canlı doğumun ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra yapılmalıdır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapacak kişiler, çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarına başvurabilirler.

Başvuruların hesaplanması ve ödemeleri, anne ve babanın her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kartlı olması durumunda anneye yapılır. Eğer anne Türk vatandaşı/Mavi kartlı değilse veya vefat etmişse, işlemler baba üzerinden yürütülür.


İkiz çocuklar, sıralamaya göre 2. ve 3. çocuk olarak değerlendirilir ve toplamda 1.000 TL ödeme hesaplanır. Ödemeler, PTT aracılığıyla hak sahiplerinin TC kimlik numaraları veya Mavi Kart numaraları üzerinden gerçekleştirilir ve 1 (bir) yıl içinde teslim alınmalıdır. Aksi takdirde, 1 (bir) yıl içerisinde teslim alınmayan ödemeler iade edilir.

Bu bilgilendirme ile doğum yardımı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğunuz ilgili kurumlar üzerinden başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri