Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Deprem İçin Kritik Uyarı! Bu İllerde Yaşayan Vatandaşları ilgilendiriyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugünkü Malatya ve Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşanan depremleri sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi.

Deprem uzmanı ve Jeofizik yüksek mühendisi Ahmet Ercan, yaptığı deprem açıklamasında, Malatya ve Samandağ'daki depremlerin önemsiz artçı sarsıntılar olduğunu belirtti ve vatandaşların endişelerini giderdi.

Türkiye, Deprem Bölgesi - Kaçış Yok!

Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu tekrar hatırlatarak "Kaçış yok!" dedi. Bugünkü Malatya ile Samandağ’da meydana gelen küçük deprem (M4,1) ve depremcik (M3,7) gibi olayların önemsiz artçı sarsıntılar olduğunu ifade etti.

Depremde Yapıların Önemi

Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında bir ülke olmasının, depremlerden kaçış olmadığını vurgulayan Ercan, geçmiş ve gelecekte sürekli küçük ve büyük depremlerin görüleceğini belirtti. Önemli olanın, deprem olmadan ve sarsıntıdan yıkılmayacak yapıların tüm yurttaşlar için inşa edilmesi olduğunu söyledi.

Depremde yalnızca kırık kuşakta konumlu yapıların yıkılmadığına dikkat çeken Ercan, yerdeki sarsım dalgalarının; genliği, süresi, çalkalaması, sıklığı, ivmesi, ve geliş doğrultusunun yıkımda etkili olduğunu vurguladı.

11 İlde Büyük Deprem Beklemiyor

Prof. Dr. Ahmet Ercan, açıklamalarına devam ederek, 11 ilde büyük bir deprem beklemediğini ifade etti. Kırıktan yüzlerce kilometre uzakta olsa bile sarsıntı dalgasının yapıları etkileyeceğini söyleyen Ercan, bugünkü Malatya ve Samandağ taraflarındaki küçük depremlerin önemsiz sarsıntılar olduğunu tekrarladı.

Umarım Yardımlar Sizlere Ulaşıyordur

Son olarak, çok zor günler geçirildiğini belirten Ercan, "Umarım yardımlar sizlere ulaşıyordur. Olağan yaşamınıza dönün artık." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ekonomi Haberleri